Prikupljanje promidžbenih materijala za Cannes 2019.

U tijeku je prikupljanje promotivnih materijala za Filmski festival u Cannesu i prateći Filmski sajam (Marché du film). Rok za dostavu materijala je petak, 26. travnja 2019.

72. izdanje Filmskog festivala u Cannesu održava se od 14. do 25. svibnja 2019. Na pratećem Filmskom sajmu (Marché du film) Hrvatski audiovizualni centar i ove će godine imati svoj izložbeni prostor, koji će biti otvoren od 14. do 23. svibnja u sklopu South-East European Paviliona, gdje će svi zainteresirani filmski profesionalci moći dobiti informacije o suvremenoj hrvatskoj filmskoj produkciji.

Uz informativne i promidžbene materijale koje pripremamo (više informacija nalazi se ovdje) potrebni su nam i vaši promidžbeni materijali: DVD ili online screeneri filmova s engleskim podnaslovima, leci, brošure, katalozi itd. Svi tiskani materijali moraju biti na engleskom jeziku ili dvojezični.

Rok za dostavu navedenih materijala je petak, 26. travnja 2019. Uz njih je potrebno priložiti dostavnicu na kojoj su naznačene vrsta i količina dostavljenih promidžbenih materijala koje možete poslati poštom ili osobno dostaviti u HAVC na Novu Ves 18, Odjel za promociju i plasman, svaki radni dan od 10:00 do 16:00 sati.

U posljednjih nekoliko godina smanjila se potražnja za DVD screenerima. Umjesto toga, programeri i selektori festivala sve češće traže digitalne (online) screenere filmova. Ovom vas prilikom pozivamo da nam pošaljete preview linkove ili pripremite fileove filmova za potrebe uploada na HAVC-ov Vimeo kanal, gdje će biti zaštićeni zaporkom i dostupni na uvid zainteresiranim programerima.

Fileove je potrebno pripremiti prema sljedećim specifikacijama:
.MP4 ili .MOV s H264 kompresijom
1920x1080 rezolucija
Bitrate max 20Mbps
ZVUK: MPEG-4 AAC, Stereo 48Khz, 256 kbps (ne nužno)
Po mogućnosti 5 sekundi crnoga prije i poslije filma
VELIČINA: za kratkometražne filmove optimalno 1GB (max 2GB), za dugometražne optimalno 2GB (max4GB)

Ukoliko se i sami spremate prisustvovati spomenutim festivalima ili sajmovima, molimo vas da nas o tome obavijestite kako bismo posjetitelje štanda koji su zainteresirani za vaše filmove i projekte mogli uputiti na vas.

Za više informacija, stojimo vam na raspolaganju na 01 6041 088 te na promotion@havc.hr .Unaprijed zahvaljujemo na odazivu.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.