Prikupljanje promidžbenih materijala za Berlinale 2019.

U tijeku je prikupljanje promotivnih materijala za Međunarodni filmski festival u Berlinu i prateći Filmski sajam (European Film Market). Rok za dostavu materijala je utorak, 5. veljače 2019. godine do 16 sati. 

Hrvatski audiovizualni centar imat će izložbeni prostor za promidžbu hrvatskog audiovizualnog stvaralaštva u prostoru Gropius Baua na European Film Marketu (7. – 15. veljače 2019.) koji se održava u sklopu 69. Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu, Njemačka (7. – 17. veljače 2019.).

Uz informativne i promidžbene materijale koje smo pripremili pozivamo vas da nam dostavite i vaše promidžbene materijale: online screenere filmova s engleskim podnaslovima, letke, brošure, kataloge itd. Svi tiskani materijali moraju biti na engleskom jeziku ili dvojezični.

Rok za dostavu navedenih materijala je utorak, 5. veljače 2019. do 16 sati. Uz njih je potrebno priložiti dostavnicu na kojoj su naznačene vrsta i količina dostavljenih promidžbenih materijala koje možete poslati ili osobno dostaviti u HAVC na Novu Ves 18, Odjel za promociju i plasman, svaki radni dan od 10 do 16 sati.

U posljednjih nekoliko godina smanjila se potražnja za DVD screenerima. Umjesto toga, programeri i selektori festivala sve češće traže digitalne (online) screenere filmova. Ovom vas prilikom pozivamo da nam pošaljete preview linkove ili pripremite fileove filmova za potrebe uploada na HAVC-ov vimeo kanal, gdje će biti zaštićeni zaporkom i dostupni na uvid zainteresiranim programerima.

Fileove je potrebno pripremiti prema sljedećim specifikacijama: 

.MP4 ili .MOV s H264 kompresijom
1920x1080 rezolucija
Bitrate max 20Mbps
ZVUK: MPEG-4 AAC, Stereo 48Khz, 256 kbps (ne nužno)
Po mogućnosti 5 sekundi crnoga prije i poslije filma
VELIČINA: za kratkometražne filmove optimalno 1GB (max 2GB), za dugometražne optimalno 2GB (max4GB)

Ukoliko se i sami spremate prisustvovati sajmu, molimo vas da nas o tome obavijestite kako bismo posjetitelje štanda koji su zainteresirani za vaše filmove i projekte mogli uputiti na vas. Također, skrećemo pozornost da su se, između ostalog, uvjeti ulaska u prostore održavanja European Film Marketa te pristupa pojedinim platformama ove godine značajno promijenili. Tako npr. s festivalskim akreditacijama neće biti moguće ući u sajmske prostore Gropius Bau te Mariott hotel u periodu  8.-11. veljače, dok će se jedino s market akreditacijom moći pristupiti platformama EFM Horizon, DocSalon, EFM Producers Hub, Berlinale Africa Hub i Drama Series Days. Službenu obavijest sa svim detaljima pronaći ćete na ovoj poveznici

Hrvatski audiovizualni centar, kao i prethodnih godina, kupio je dvije propusnice za goste koje će sukladno svojim potrebama i mogućnostima koristiti za uvođenje kolegica i kolega filmaša te poslovnih partnera. HAVC-ovi predstavnici u Gropius Bauu trudit će se maksimalno izaći svima u susret, no zbog velikog interesa, brojnosti sastanaka i događanja te gužvi, molimo vas za strpljenje i razumijevanje jednako kao i da svoj dolazak najavite minimalno 30 minuta ranije na telefon +385 99  465 99 00.

Unaprijed zahvaljujemo na odazivu. Za više informacija, stojimo vam na raspolaganju: promotion@havc.hr ili 01/ 6041 088.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.