Prikupljanje podataka za izradu kataloških i promotivnih publikacija za 2017. i 2018. godinu

U pripremi su Katalog hrvatskog filma za 2017. godinu, promotivne brošure o projektima u postprodukciji za 2018. godinu te online katalog hrvatskog filma na mrežnim stranicama HAVC-a. Publikacije će sadržavati podatke o novim produkcijama i koprodukcijama igranih, dokumentarnih, animiranih i eksperimentalnih filmova, a bit će objavljene na hrvatskom i/ili na engleskom jeziku.

U svrhu promocije hrvatskog filma radit će se dvije vrste publikacija:

 1. Katalog hrvatskog filma za 2017. godinu

Dvojezična publikacija koja će obuhvaćati hrvatske naslove premijerno prikazane u 2017. godini. Rok za prikupljanje podataka je petak, 3. studenog 2017.

 2. Publikacije namijenjene filmovima u nastanku za 2018. godinu

Brošure na engleskom jeziku u kojoj će biti predstavljeni filmovi koji će biti završeni i/ili premijerno prikazani u prvoj polovici 2018. godine. Rok za prikupljanje podataka je petak, 1. prosinca 2017.

Svrha ovih publikacija je da svim zainteresiranim profesionalcima iz industrije pruže kvalitetne i točne informacije o novim hrvatskim naslovima, zbog čega će u njima objavljeni podaci biti dostupni u online Katalogu hrvatskog filma na mrežnim stranicama HAVC-a na hrvatskom i engleskom jeziku, dok će se njihove tiskane inačice distribuirati na filmskim sajmovima na kojima će Centar biti prisutan tijekom 2018. godine. Prvi među njima su:

Short Film Market (5. – 9. veljače 2018.) koji se održava u sklopu 40. Međunarodnog filmskog festivala kratkometražnog filma u Clermont-Ferrandu, Francuska (2. – 10. veljače 2018.)

European Film Market (15. – 23. veljače 2018.) koji se održava u sklopu 68. Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu, Njemačka (15. – 25. veljače 2018.)

Unos podataka u Bazu AV djela Hrvatskog audiovizualnog centra vršit će se kroz Korisnički portal, kojemu se može pristupiti na ovoj poveznici. Samo podaci pristigli do navedenog roka bit će uvršteni u katalog. Pritužbe za netočnost ili izostanak informacija onih koji se nisu na vrijeme odazvali na ovaj poziv neće se uvažavati.

Postojeće korisnike ljubazno molimo da svoje dosadašnje unose pregledaju i ažuriraju. Zahtjev za otvaranje novog korisničkog računa molimo uputiti na promotion@havc.hr.

Po završetku prikupljanja informacija podaci koje dostavite biti će dostupni i na mrežnim stranicama HAVC-a u rubrici Katalog hrvatskih filmova odnosno Croatian Film Catalogue. Online primjerak publikacija bit će dostupan za preuzimanje i u PDF-formatu u rubrici Publikacije. Također, napominjemo da uredništvo kataloga zadržava pravo prilagodbe pojedinih podataka.

U slučaju da naiđete na tehničke poteškoće prilikom ispunjavanja formulara u bazi, ljubazno vas molimo da se obratite na e-mail promotion@havc.hr.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.