Prijavite svoje dokumentarce na 11. Liburnia Film Festival

Organizatori Liburnia Film Festivala pozivaju autore i producente dokumentarnih filmova iz Hrvatske da prijave svoje radove na natječaj za sudjelovanje na 11. izdanju festivala hrvatskog dokumentarnog filma koji će se održati od 28. do 31. kolovoza 2013. u lučici u Ičićima kraj Opatije.

Za sudjelovanje u konkurenciji festivala mogu se prijaviti svi dokumentarni filmovi završeni u 2012. ili 2013. godini bez obzira na trajanje i tehniku snimanja, nastali u proizvodnji hrvatske produkcijske kuće ili hrvatskog autora. U obzir dolaze i koprodukcijski filmovi kojima je Hrvatska druga produkcijska zemlja u nizu.

Natječaj je otvoren do 31. svibnja 2013. godine.

Prijavnica se nalazi na www.liburniafilmfestival.com

Filmove na DVD-u s isprintanom prijavnicom potrebno je poslati na adresu: RESTART, Trg V. Mačeka 1, 10000 Zagreb, a prijavnicu dodatno poslati e-mailom na program@liburniafilmfestival.com. Umjesto DVD-a za postupak selekcije, moguće je na istu e-mail adresu poslati i Vimeo link s lozinkom.

U 2013. godini LFF uvodi dvije značajne novosti. Uz tradicionalne nagrade za najbolji film i nagrade publike od 11. izdanja festivala žiri će nagraditi i najboljeg režisera, snimatelja, montažera i sound designera. Ovime se želi posebno istaknuti barem dio vrijedne ekipe koja stoji iza sve boljih hrvatskih dokumentarnih filmova. Uz to, ove godine dodijelit će se nagrada za Najbolji regionalni film za koju konkuriraju filmovi iz Primorsko-goranske, Istarske i Ličko-senjske županije ili oni koji su većinski snimani u tim županijama.

Ove godine proširen je i edukacijski dio programa. Za mlađe sudionike održat će se četverodnevna radionica "Prvi put snimam!" u suradnji s riječkim Filmaktivom, a u pripremi su i radionice analize dokumentaraca te nekoliko stručnih predavanja europskih dokumentarista.

Uvođenjem nagrada za članove filmskih ekipa i edukacijskim radionicama Liburnia Film Festival nastoji dodatno ojačati hrvatski dokumentarni film, efikasnije ga promovirati, te mu poslužiti kao platforma za kvalitativni rast.

Prošlogodišnjim ugošćavanjem regionalnih festivalskih selektora i distributera LFF je privukao dodatnu pažnju na hrvatske dokumentarce te im već u prošloj godini otvorili put u programe regionalnih festivala. Ove godine broj gostujućih programera proširen je i izvan granica regije. 

Liburnia Film Festival organiziraju Delta iz Rijeke i Restart iz Zagreba u suradnji sa riječkim Filmaktivom i Festivalom Opatija.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.