Prijavite se za besplatno sudjelovanje na PRO Otoku u Sloveniji

Program namijenjen filmskim profesionalcima PRO Otok koji se održava u sklopu 15. izdanja Međunarodnog filmskog festivala Kino Otok – Isola Cinema, traje od 7. do 8. lipnja. Dio programa otvoren je za javnost, dok je za drugi potrebna PRO akreditacija. Prvih pet hrvatskih filmaša koji se prijave za tu vrstu akreditacije, dobit će je besplatno. Prijave se primaju do 5. lipnja  u ponoć. 

Poseban naglasak Pro Otoka i ove je godine na trećem po redu FOCUS programu, koji je posvećen filmskoj šminki i masci te kostimografiji. Radi se o programu obuke i umrežavanja za filmske stručnjake iz Hrvatske, Italije i Slovenije, a odvija se 7. i 8. lipnja. 

Program počinje u petak (7. lipnja) u 11 sati kada će oskarovka Janty Yates održati masterclass o beskrajnim mogućnostima transformacije uz pomoć kostimografije. Yates je 20 godina surađivala s redateljem Ridleyjem Scottom, a Oscara je osvojila zahvaljujući radu na Gladijatoru. Radila je i s drugim poznatim filmašima poput Michaela Manna, Jeana Jacquesa Arnauda i Michaela Winterbottoma

Istog dana, u 15 sati, majstorica maske s bogatim iskustvom na setovima u regiji i šire, Tina Šubic Dodočić, održat će radionicu o specifičnostima rada na visokobudžetnim produkcijama, poput projekata s Ralphom Fiennesom i Johnnyjem Deppom

Osim pripadnika filmskih profesija u fokusu (maska i kostimografija), program Pro Otoka je namijenjen i redateljima te producentima i svim ostalim filmašima iz regije, kako bi dublje shvatili specifičnosti i potrebe spomenutih profesija u fokusu. 

U subotu 8. lipnja producent Danijel Hočevar i kostimografkinja Monika Lorber održat će studiju slučaja kroz koju će pružiti uvid u izazove koje donose koprodukcije država u regiji i to na primjeru nagrađivanog filma, manjinske hrvatske koprodukcije, Bog postoji, njeno ime je Petrunija redateljice Teone Strugar Mitevske

Osim FOCUS programa, PRO Otok ima i radionicu pisanja scenarija, u sklopu koje će u subotu, 8. lipnja, redatelj Igor Bezinović održati predavanje o važnosti pripreme za rad na kratkometražnom filmu te o prednosti prilagođavanja ideja svijetu oko nas. 

Dio Pro Otoka otvoren je za javnost, dok će nekim događajima moći prisustvovati samo vlasnici PRO akreditacije koji automatski imaju i besplatan ulaz na sve projekcije, uz brojne ostale pogodnosti.

Prvih pet filmaša iz Hrvatske koji pošalju ispunjenu prijavnicu na e-mail pro@isolacinema.org, PRO akreditaciju dobit će besplatno, dok će drugi za istu morati izdvojiti 28 eura. Prijavnica se nalazi s gornje desne strane teksta i na ovoj poveznici. Prijave se primaju do 5. lipnja u ponoć. 

Cijeli program PRO Otoka pronađite na ovoj poveznici te na Facebook stranici.

15. izdanje Međunarodnog filmskog festivala Kino Otok – Isola Cinema održava se od 5. do 9. lipnja u Izoli. Više o festivalu potražite na njihovoj službenoj stranici

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.