Prijavite se na 9. izdanje 25 FPS-a

Međunarodna filmska manifestacija 25 FPS poziva na prijave za natjecateljski program 9. izdanja, koje će se održati od 24. do 29. rujna u Zagrebu. Rok za prijavu je 15. svibnja 2013.

Festival 25 FPS prikazuje nezavisne i nekomercijalne filmove koji na inovativan način istražuju mogućnosti filmskog jezika, pripovijedanja i samog medija; filmove koji nastaju na granicama filmskih rodova te šire razumijevanje filma kao umjetnosti. Promovira autorske koncepte, tematske, estetske i idejne iskorake te radove koji nastavljaju tradiciju avangardnog i eksperimentalnog filma.

Za sudjelovanje u natjecateljskom programu mogu se prijaviti filmovi nastali nakon 1. siječnja 2011. godine u trajanju do 60 minuta. Film se može prijaviti poštom na DVD-u ili preko linka, a detalje oko ispunjavanja prijavnice i ostalim podacima potražite na ovoj poveznici. Formati za prikazivanje koje festival prihvaća su 35 mm, 16 mm, DCP te MOV ili MPG-4 (H.264). Rok za prijavu je 15. svibnja 2013., a rezultati selekcije bit će objavljeni do 15. srpnja 2013. godine na službenoj stranici festivala.

Deveto izdanje festivala održat će se od 24. do 29. rujna 2013. u Zagrebu. Festival dodjeljuje tri jednakopravna Grand prixa (svaki član tročlanog žirija dodjeljuje jednu jednakovrijednu novčanu nagradu), Nagradu kritike, Nagradu publike te Nagradu Fujifilm koja se dodjeljuje u filmskom materijalu. Informacije o festivalu pratite na službenoj stranici festivala.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.