Preminuo producent Boris Dmitrović

Hrvatski producent i predani filmski radnik, Boris Dmitrović, preminuo je 22. rujna u Zagrebu, u 69. godini života.

Boris Dmitrović je profesionalnu karijeru započeo kao fotograf u novinama i časopisima za kulturu. Od 1979. počinje se baviti produkcijom. U bogatoj karijeri radio je na brojnim poznatim televizijskim i filmskim projektima: Vjetrovi rata, Dvanaestorica žigosanih, Rat i sjećanja, Pad Italije, Servantes iz Malog Mista, Sofijin izbor, Rosencrantz & Guildenstern su mrtvi, Transatalntik, Polagana predaja

U Hrvatsku je doveo jednu od najvećih svjetskih produkcija, snimanje najpoznatije filmske franšize Ratovi zvijezda

Osim rada na stranim projektima, 2011. je producirao hrvatski film Duh babe Ilonke

Boris je bio predsjednik i pokretačka snaga Povjerenstva Hrvatskog audiovizualnog centra za poticanje ulaganju u proizvodnju audiovizualnih djela, tijela zaduženog za razmatranje zahtjeva za ostvarivanje prava na financijski poticaj. Tijekom cijelog radnog vijeka podizao je standarde, težio izvrsnosti i zalagao se za predaju znanja novim generacijama filmskih djelatnika.

Boris je bio član Hrvatskog društva filmskih radnika, Hrvatske udruge producenata i The Production Guild of Great Britain.

Posljednji ispraćaj Borisa Dmitrovića održat će se na Krematoriju, u srijedu, 25. rujna, u 10.40 sati.

Naslovna fotografija: Boris Dmitrović
(*screenshot iz videa Snimanje filma 'Ratovi zvijezda: Posljednji Jedi' u Dubrovniku)

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.