Preminuo glumac Robert Budak

Zagrebački glumac Robert Budak iznenada je preminuo u nedjelju, 27. siječnja, u 27. godini života. Rodio se 21. ožujka 1992. u Zagrebu. Studij glume na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu završio je 2017., a te iste godine postao je stipendist, potom i član ansambla Zagrebačkog kazališta mladih.

'Robert Budak, naš dragi Robi, bio je glumac velikog srca, dječački zaigrane energije i neizmjerna talenta. Njegova glumačka snaga proizlazila je iz iskrene znatiželje prema ljudima, jednostavna ali nevjerojatno lucidna uvida u svijet koji ga okružuje te stalne želje da u prenošenju vlastitog iskustva, snage ili strahova bude do kraja i u potpunosti autentičan. To je ujedno i jedini način na koji je moguće zaista iskreno živjeti i djelovati u kazalištu.' stoji u priopćenju Zagrebačkog kazališta mladih (ZKM). 

U matičnom je kazalištu nastupao u predstavama 'Sherlock Holmes', 'Alisa u Zemlji čudesa', 'Tit Andronik', 'Zdrav i čisti dom, to je baš po mom', 'Proba orkestra' te 'Huddersfield'. Glumio je i u drugim zagrebačkim kazalištima, velikom broju radijskih drama, televizijskim serijama Stipe u gostima i Horvatovi te filmovima Zagreb Cappuccino, S one strane, F20, Buđenje u strahu... Zapaženu, naslovnu ulogu ostvario je u predstavi 'Romeo i Giulietta' na Dubrovačkim ljetnim igrama 2014.

Godine 2017. uručena mu je Nagrada hrvatskog glumišta za iznimno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina za niz likova koje je tumačio u predstavi 'Taksimetar' u produkciji Teatra Exit iz Zagreba.

'Informacije vezane uz komemoraciju za preminulog glumca i kolegu Roberta Budaka, pravovremeno ćemo objaviti.' piše u objavi na Facebooku ZKM-a

Naslovna fotografija: Robert Budak

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.