Preminula glumica Hermina Pipinić

Hermina Pipinić, glumica najpoznatija po ulozi Melite Vragec u seriji Smogovci, preminula je 19. prosinca u Zagrebu, u 93. godini života. 

Hermina Pipinić rodila se u Zagrebu, 1. svibnja 1928. godine, gdje je i pohađala glumačku školu. Na filmu je debitirala 1955. godine sporednom ulogom u filmu Milioni na otoku Branka Bauera, dok prekretnicu u karijeri doživljava filmom Cesta duga godinu dana talijanskog redatelja Giuseppea de Santisa (1958.) koji je bio nominiran za nagradu Oscar za najbolji film na stranom jeziku te osvojio nagradu Zlatni globus za najbolji strani film. 

Tijekom karijere, Pipinić je glumila u više od pedeset filmova (Breza, Akcija stadion, Živjeti od ljubavi, Večernja zvona, Gosti iz galaskije, Obiteljski album...), a ostvarila je i zapažene su uloge u kultnim serijama Dirigenti i mužikaši, Nikola Tesla, Kapelski kresovi, Gruntovčani, Maratonci...

Hermina Pipinić svih je šest sezona glumila Melitu Vragec, majku glavnih junaka u kultnoj seriji Smogovci, snimljenoj prema istoimenom romanu Hrvoja Hitreca, čija se zadnja sezona originalno prikazala 1997. godine. 

Naslovna fotografija: Hermina Pipinić
(izvor fotografije: YouTube screenshot

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.