Premijere filmova Beskrajni rep i Kraj svjetla u Rijeci

Dugometražni eksperimentalni film Aleša Suka Kraj svjetla hrvatskoj se publici premijerno predstavlja 19. prosinca u 20 sati u sklopu programa povodom 10. rođendana Art-kina Croatia u Rijeci, gdje se 20. prosinca premijerno prikazuje i dugometražni dokufikcijski film Željke Sukove, Beskrajni rep.  

Dugometražni eksperimentalni film autora Aleša Suka Kraj svjetla svoju će hrvatsku premijeru doživjeti u Art-kinu Croatia 19. prosinca u 20 sati. Film produkcije Udruge Ukus je psalam o slobodi na granicama stvarnosti i iluzije temeljene na motivima i duhu ljudi koji pokušavaju pobjeći iz limba zarobljeni u apsurdnosti ponavljanja koje donosi život. Producentica je Željka Suková, a film je sniman na lokacijama Golog otoka i grada Rijeke. Film je svoju međunarodnu premijeru imao na ovogodišnjem Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma Ji.Hlava, na kojem je bio u natjecateljskom programu

Također u Art-kinu Croatia, dan kasnije, 20. prosinca u 20 sati, premijerno će se u Hrvatskoj prikazati i dokufikcijska alegorija Željke Sukove Beskrajni rep. Film je također nastao u produkciji Udruge UKUS. Glavne uloge nose Julie Suková i Kašpar Suk. Redateljica Suková potpisuje i scenarij, a za kameru, oblikovanje zvuka, montažu i glazbu bio je zadužen Aleš Suk. Dokufikcijski uradak svoju je svjetsku premijeru imao na ovogodišnjem Međunarodnom filmskom festivalu u Karlovim Varima. Nakon toga se natjecao na Festivalu europskog filma u Sevilli te na 17. izdanju Međunarodnog filmskog festivala u Marakešu.

Oba filma snimljena su uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Rijeke. Autori Željka Suková i Aleš Suk prisustvovat će premijerama svojih filmova u Art-kinu Croatia.  

Naslovne fotografije: scene iz filmova Kraj svjetla i Beskrajni rep

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.