Premijera riječkog filma u riječkom kinu

Četvoro Riječana odlučilo se na pomalo neobičan pothvat: otići do jednog od naudaljenijih hrvatskih otoka na pedalini. Njihov pothvat uobličen je u dokumentarni film Želja koji će premijerno biti prikazan u ponedjeljak, 12. veljače u Art-kinu.

Sportaši Vitomir i Vedran dijele dugogodišnju želju da posjete najudaljeniji hrvatski otok Jabuku. Na put kreću koristeći sredstvo koje im je dostupno - pedalinu. Plan ekspedicije uključuje svakodnevno pomicanje korak dalje od civilizacije u smjeru prirode uz cjelodnevne tjelesne napore. Prate ih snimateljice Tamara i Petra, koje postaju sudionicama same pustolovine. Nalaženje u svima potpuno novim i zahtjevnim okolnostima, na površinu će iznijeti različitost karaktera, motivacija, očekivanja i spremnosti na suradnju.

Ekspediciju 'Jabuka 2014' snimile su Tamara Dugandžija i Petra Mrša, koja je uobličila snimke u svoj debitantski, četrdesetominutni film koji će biti premijerno prikazan u Art-kinu u ponedjeljak, 12. veljače u 20 sati, a premijeri će prisustvovati autorska ekipa.

Film prati strukturu radova Petre Mrše u mediju fotografije u kojem bilježi autentične reakcije unutar namjerno izazvanih novih situacija. U ovom filmu zabilježene reakcije, odnosi i preokreti, potaknuti su okolnostima ekspedicije koju su osmislili i iznijeli Vitomir i Vedran. Slušajući sebe i svoje neobjašnjive želje, daju primjer slijeđenja iracionalne intrinzične motivacije i puteva koje ista otvara.

Film je sufinanciran temeljem Sporazuma Grada Rijeke i Hrvatskog audiovizualnog centra o jačanju lokalnih filmskih kapaciteta.

Svoje mjesto u Art-kinu možete rezervirati putem e-pošte ili telefonom (051 323 261) svakim danom od 16 do 20 sati. Ulaz je slobodan za članove Filmskog kluba, dok je cijena redovne ulaznice 20 kuna. 

Naslovne fotografije: scene iz filma Želja

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.