Premijera Oslobođenja Skoplja u Rijeci

U subotu, 4. ožujka u 20 sati održat će se svečana premijera filma Danila i Rade Šerbedžije uz gostovanje redatelja. Projekcija će se održati u Art kinu Croatia. 

Temeljena na kultnoj drami Dušana JovanovićaOslobođenje Skoplja je povijesna ratna drama prikazana kroz oči desetogodišnjeg dječaka Zorana. 1941. godine grad su okupirali Nijemci i njihovi saveznici Bugari. Dok mu se otac bori u partizanskoj vojsci, Zoranova se majka zapošljava kod njemačkog oficira Hansa ne bi li od nacista spasila sestrinog supruga. Međutim, među njima se razvija sve prisniji odnos.

Uz Radu Šerbedžiju u filmu glume i poznati finski glumac Mikko NousiainenLucija ŠerbedžijaSilvija Stojanovska i David Todosovski.

Na Filmskom festivalu u Mostaru David Todosovski osvojio je nagradu za najboljeg debitanta, dok je Rade Šerbedžija nagrađen Specijalnim priznanjem. U Švedskoj, na Festivalu novog balkanskog filma BaNeFF film je osvojio posebnu nagradu žirija. 

Naslovne fotografije: kadrovi iz filma Oslobođenje Skoplja

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.