Premijera Neželjene baštine u Rijeci

U srijedu, 19. travnja u 20 sati premijerno će se u Rijeci prikazati dokumentarni film Irene Škorić Neželjena baština. Uz redateljicu, premijeri će prisustvovati i skladatelj Ivo Josipović. Projekcija i susret s ekipom filma će se održati u Art kinu Croatia. 

Režiju i scenarij Neželjene baštine potpisuje Irena Škorić, glazbu Ivo Josipović, montažu Silvije Magdić, dok su iza kamere bili Branko CahunDarko Krakar i Robert Krivec.

Film prati spomenike kao svjedoke vremena i društva kojima se nikad divilo, a danas su neželjeni. Od 1945. do 1990. godine izgrađeno je na tisuće spomenika narodnooslobodilačkoj borbi po cijeloj bivšoj Jugoslaviji. Mnogi od njih bili su vrlo visoke umjetničke vrijednosti. Umjetničkim su izričajem afirmirali antifašizam i čuvali sjećanje na važne ljude i događaje iz II. svjetskog rata. U Hrvatskoj je od 1990-ih srušena i devastirana polovica, oko tri tisuće

Film govori o sudbini umjetničkih djela pretvorenih u otpad, ali i o društvu koje se odreklo svoje povijesti i vrijedne umjetnosti.

Više informacija možete saznati na internetskim stranicama kina. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.