Premijera filma Kumek u kinu Studentski Centar u Zagrebu

Svečana premijera dugometražnog dokumentarnog filma Kumek, redatelja Darija Juričana, posvećenog dugogodišnjem vladaru Zagreba Milanu Bandiću, bit će održana u nedjelju, 22. studenog 2020. u kinu SC, Savska cesta 25, Zagreb.

Film Kumek treći je film iz ciklusa Gazda (prvi je Gazda o Ivici Todoriću, drugi Gazda: Početak o Miroslavu Kutli) i sniman je tijekom četiri godine na lokacijama u Zagrebu i Grudama.

"Raditi film Kumek bio je veliki izazov, jer pokriva gotovo četrdeset godina djelovanja Milana Bandića, prividno hiperaktivne i trumpolike pojave hrvatske političke scene. Bandić je šest puta biran za gradonačelnika grada Zagreba, koji nije samo glavni grad svih Hrvata, nego i glavni grad svih hrvatskih kriminalaca. Milan Bandić u tri je navrata odbio dati intervju za naš film, pa je napravljena audicija kako bi mu se našao dvojnik.", izjavio je redatelj i producent filma Dario Juričan

Scenaristi su Saša Paparella, koji je i koautor drugih filmova u serijalu Gazda te Zvonimir Tivon. Montažer filma je Luka Tokić, animator Dragan Đokić, a kameru potpisuje Marko Jerbić. Kreativni producent je Tibor Keser.

Film su sufinancirali Hrvatski audiovizualni centar (HAVC), zaklada Kultura nova i velikodušne donacije građana putem crowdfunding kampanje.

Producent filma je udruga Hrvatski centar za istraživačko novinarstvo i slobodu medija (HRCIN). Uz film će biti predstavljena i knjiga Kumek, koja je komplementarna filmu. Knjigu potpisuju istraživački novinari Saša Paparella i Hrvoje Appelt

Pretpremijera će se održati u 17 sati, svečana premijera s uzvanicima i podržavateljima iz crowdfunding kampanje u 19, a dodatna projekcija za zainteresirano građanstvo u 21 sat. 

Ekipa filma bit će na sve tri projekcije, a nakon projekcija bit će održan Q&A s redateljem.

Ulaznice za projekcije u 17 i 21 sat od danas su u slobodnoj prodaji preko ENTRIO sustava.

Nakon premijere, film kreće u svoj redovni kinematografski život diljem Hrvatske.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.