Premijera dokumentarnog filma Polazište za čekanje Maše Drndić

Večeras u 20 sati u Art-kinu Croatia u Rijeci premijerno će biti prikazan 45-minutni dokumentarni film mlade riječke redateljice Maše Drndić Polazište za čekanje.

Protagonist filma Polazište za čekanje autobusna je stanica Žabica, svojevrsno slijepo crijevo Rijeke, kolodvor koji je premalen za potrebe razvijenog grada. Žabica je vječno privremeno rješenje. Lica radnika, putnika i prolaznika vode nas kroz ovaj dnevni boravak grada, maketu funkcionirajućeg kaosa, posve neobičnu zajednicu koja na autentičan način krpa rupe dotrajalog sistema sizifovski se kotrljajući kroz dan.

Produkciju filma Polazište za čekanje potpisuje riječka udruga Filmaktiv, a za glazbu su zaslužni Japanski premijeri.

Mlada riječka redateljica Maša Drndić kao snimateljica, montažerka i scenaristica potpisuje desetak kratkometražnih i srednjemetražnih igranih filmova, a eksperimentalnim i dokumentarnim filmom intenzivno se bavi već sedam godina.

Film će se u Art-kinu Croatia u Rijeci prikazati u još dva termina, a raspored projekcija potražite na ovoj poveznici.

Polazište za čekanje sufinanciran sredstvima Grada Rijeke i HAVC-a temeljem Sporazuma o suradnji u jačanju lokalnih filmskih kapaciteta.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.