Premijera dokumentarnog filma o Feralovoj trojci u Rijeci

U petak, 9. ožujka u 20 sati u Art-kinu Croatia održat će se premijera dokumentarnog filma Marine Banićević i Saše Stanića Viva Ludež: Razgovor s trojicom od Ferala kojoj će prisustvovati autorska ekipa te Boris Dežulović i Viktor Ivančić kao gosti. 

Viva Ludež: Razgovor s trojicom od Ferala donosi ono što naslov otkriva – razgovor s Viktorom Ivančićem, Predragom Lucićem i Borisom Dežulovićem, pokretačima i zaštitnim licima političko-satiričkog lista koji je obilježio medijsku scenu i izvan nacionalnih granica. Feral Tribune je tijekom svojeg trajanja bio kontinuirani komentator političkih, društvenih, gospodarskih i kulturnih zbivanja u Hrvatskoj, a posljednji broj ovog 'glasila hrvatskih anarhista, protestanata i heretika' izašao je 20. lipnja 2008. godine.

Razgovor vođen s trojicom od Ferala sniman je u riječkom antikvarijatu Ex libris koncem veljače 2016. godine. Odabirom razgovorne forme, koja je obogaćena arhivskom građom iz samih brojeva Feral Tribunea, kao i različitim vrstama informacija te animacijskih intervencija, dan je uvid u neke od ključnih trenutaka lista. Autori filma razgovarali su s navedenim trojcem o nekadašnjim slavnim danima Feral Tribunea, a na repertoaru su se našle i teme koje su aktualne i nakon svih ovih godina.

Gosti premijere u Art-kinu Croatia su redateljsko-scenaristički duo Marina Banićević i Saša Stanić, filmska ekipa te sugovornici Boris Dežulović i Viktor Ivančić. Film su sufinancirali Hrvatski audiovizualni centar, Odjel za kulturu Grada Rijeke te Upravni odjel za kulturu, sport i tehničku kulturu Primorsko-goranske županije.

Više informacija te raspored projekcija filma Viva Ludež: Razgovor s trojicom od Ferala u riječkom Art-kinu Croatia možete pronaći na ovoj poveznici

Naslovna fotografija: prizor iz filma Viva Ludež: Razgovor s trojicom od Ferala

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.