Predselekcija za 60. Berlinale održat će se od 4. - 7. studenog u Ljubljani

U Ljubljani će se od 4. – 7. studenog 2009. godine održati predselekcija filmova za sve programe 60. Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu: Competition, Panorama, Forum, Forum Expanded, Generations i Short Film Competition.

Predselekciju će kao i ove godine kao i prošle kada je održana u Zagrebu vršiti delegati festivala Nikolaj Nikitin i Bernd Buder.

Svi filmovi koji se prijavljuju za predselekciju moraju ispuniti uvjete prijave koje možete pročitati u privicima.
Proces predselekcije ne isključuje mogućnost prijave i službenim putem, no može osigurati preporuku delegata članovima komisija za navedene programe koji donose konačne odluke.

Mogu se prijaviti i filmovi koji se nalaze u završnoj fazi postprodukcije, no u tom slučaju je poželjno da budu na što kvalitetnijem nosaču (Beta ili DVD dobre kvalitete).

Hrvatski audiovizualni centar će osigurati transport kopija u Ljubljanu i obavijestiti vas ukoliko filmovi dobiju preporuku delegata, te razdužiti kopije.

Informacije o točnom roku za dostavu filmskih kopija podnaslovljenih na engleski jezik (uz obvezne pro-forma prijavnice na engleskom jeziku) za potrebe predselekcije u Ljubljani potražite za nekoliko dana na na ovoj web stranci.

Redovni rokovi za prijavu filmova za selekcije 60. Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu su okvirno sljedeći:
- Dugometražni igrani filmovi: kraj listopada 2009.
- Kratki filmovi: sredina studenog 2009.

Detaljnije informacije o uvjetima prijave i programima Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu možete pronaći i na web stranici:

http://www.berlinale.de/en/HomePage.html

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.