Potprogram MEDIA treći put dodjeljuje Kinorami sredstva za razvoj skupnih projekata

Producentska tvrtka Kinorama uspjela je osigurati sredstva u ukupnom iznosu od 88 000 eura i to za razvoj triju igranih filmova: Četvrti kralj (režiser je Zvonimir Jurić, a scenarij potpisuju Jurica Pavičić i Zvonimir Jurić), Tragovi (u režiji Dubravke Turić i prema scenariju Dubravke Turić i Danijela Žeželja) te Zečji nasip (režiju potpisuje Čejen Černić, a scenarij Tomislav Zajec).

U okviru iste potpore, u kategoriji 'poticaj novim talentima', također je podržan razvoj kratkometražnog animiranog filma Sfera scenarista i redatelja Manuela Šumberca. Kratki film unutar Potprograma MEDIA financira se isključivo putem poziva za razvoj skupnih projekata od 2017. godine te su u dvije godine kao poticaj novim talentima financirana 54 kratka projekta.

Ovim putem podsjećamo da se radi o trećoj potpori za razvoj skupnih projekata koja je dodijeljena producentskoj tvrtki Kinorama, odnosno drugoj potpori u okviru Programa Kreativna Europa – Potprograma MEDIA.

Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) prijavu je ocijenila sljedećim riječima (EACEA 23/2018): 'Prijava kao i koprodukcijska struktura potvrđuju već provjereno producentsko iskustvo u pripremi razvoja projekta. Svi su projekti jednake kvalitete, međutim svaki se na svoj način bavi suvremenim pitanjima. Naracija, likovi i dijaloške scene u trenutnoj razvojnoj fazi odražavaju zreo pristup pisanju scenarija. Razvojni su planovi adekvatni te uzimaju u obzir specifične potrebe svakog pojedinačnog projekta. Zahvaljujući kreativnoj, financijskoj i tehničkoj suradnji, projektima je osiguran međunarodni potencijal. Ciljane su skupine vrlo dobro definirane, a strategija prikazivanja na međunarodnim filmskim festivalima A-kategorije dodatno će osnažiti njihovu vidljivost. Financijski su planovi realni, a izvori financiranja dobro istraženi. Postoji snažna osviještenost u pogledu potencijalnih partnera i ciljanih teritorija prikazivanja filmova. Konkretni razvoj skupnih projekata ima dobar izvedbeni potencijal zahvaljujući snažnoj mreži partnera te njihovoj neupitnoj predanosti.' 

*Vijest je preuzeta sa službene stranice DKE – Ured MEDIA Hrvatske

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.