Potprogram MEDIA ponovno podržao Zagreb Film Festival

U sklopu drugog roka poziva namijenjenog sufinanciranju festivala (EACEA 26/2019) Zagreb Film Festival osigurao je potporu u iznosu od 35 000 eura, i to kao jedan od 34 sufinancirana europska festivala između 103 prijavljena projekta.

I ove godine prijavitelji iz zemalja niskog produkcijskog kapaciteta bili su najuspješni jer je omogućena potpora za čak 13 festivala iz zemalja niskog kapaciteta. Za usporedbu, podržano je 12 festivala koji dolaze iz zemalja visokog produkcijskog kapaciteta, te 9 festivala koji dolaze iz zemalja srednjeg produkcijskog kapaciteta.

Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) prijavu Zagreb Film Festivala ocijenila je sljedećim riječima:

"Zagreb Film Festival nudi širok spektar aktivnosti za postojeću i buduću publiku. Također, organizira niz satelitskih događanja tijekom godine koja su edukativnog karaktera. Posebna je pozornost posvećena promidžbi europskog filma i talenata putem programiranja. Kontinuirana suradnja Festivala s drugim festivalima na regionalnoj i međunarodnoj razini svakako je njegova dodana vrijednost. Organizacijski tim Festivala ujedno i distribuira svoje filmove te uspješno surađuje s drugim europskim festivalima i industrijom."

*Vijesti je preuzete sa službene stranice DKE-Ured MEDIA Hrvatske

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.