Potprogram MEDIA podržao Animafest Zagreb te distributerske tvrtke Discovery d.o.o. i Pa-dora d.o.o.

Animafest Zagreb po deveti je put zaredom podržan iznosom od 35 000 eura, a distributerske tvrtke Discovery d.o.o. i Pa-dora d.o.o. osigurale su potporu u iznosu od 20.600 eura.

U kategoriji prijava za potporu festivalima u tijesnoj konkurenciji od 104 prijave iz 20 zemalja članica Potprograma MEDIA osigurana je financijska potpora za samo 35 filmskih festivala, u ukupno odobrenome iznosu od 1 672 000 eura. Hrvatska se, s tradicionalno uspješnom filmskom manifestacijom Animafest Zagreb i potporom u iznosu od 35 000 eura, našla tako među 20 zemalja članica Potprograma MEDIA.

Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) u okviru prvoga roka Poziva 17/2017 Animafest Zagreb ocijenila je ovim riječima: 'Festival organizira brojne aktivnosti namijenjene publici, uključujući popratna događanja i cjelogodišnje programe. U njihovoj pripremi i provedbi često se koristi kombinacija tradicionalnih pristupa i inovativnih i originalnih ideja. Podrazumijeva se snažna europska dimenzija kao i visoka zastupljenost geografske raznolikosti. Festival ima dobro razrađenu strategiju u pogledu optjecaja filmova te promidžbe sadržaja i talenata s posebnim naglaskom na onima koji su vezani uz filmske škole i suradnju s drugim festivalima. Prisutni su i načini alternativne i komercijalne distribucije koji pridonose dodatnomu osnaživanju vidljivosti europskoga filma.'

U okviru prvoga roka Poziva (5.12.2017.) koji se odnosi na programe selektivne distribucije (EACEA/12/2017) hrvatski su distributeri stekli sredstva ukupnoga iznosa od 20 600 eura (Discovery d.o.o. 18 000 eura; Pa-dora d.o.o. 2 600 eura). 

*Vijest je preuzeta sa službene stranice DKE-Ured MEDIA Hrvatske.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.