Potprogram MEDIA deveti put zaredom podržao Zagreb Film Festival

U okviru drugog poziva namijenjenog sufinanciranju festivala (EACEA 32/2018) Zagreb Film Festival osigurao je potporu u iznosu od 35 000 eura i to kao jedan od 35 sufinanciranih europskih festivala između 78 prijavljenih projekata. 

Potpora festivalima uobičajeno je uspješna kategorija za zemlje niskog produkcijskog kapaciteta – tako je i ove godine omogućena potpora za čak 14 festivala iz zemalja niskog kapaciteta. Za usporedbu, podržano je 11 festivala koji dolaze iz zemalja visokog produkcijskog kapaciteta te 10 festivala koji dolaze iz zemalja srednjeg produkcijskog kapaciteta. Popis svih podržanih festivala možete pronaći na poveznici s gornje desne strane teksta. 

Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) prijavu Zagreb Film Festivala ocijenila je sljedećim riječima:

'Zagreb Film Festival nudi širok spektar aktivnosti za svoju publiku te organizira čitav niz 'satelitskih' događanja tijekom godine. Posebna je pozornost posvećena promidžbi europskog filma putem programiranja. U fokusu je Festivala također nekoliko inicijativa filmske pismenosti kao i intenzivnija suradnja sa školama. Suradnja i partnerstva s drugim festivalima na regionalnoj i međunarodnoj razini svakako su dodana vrijednost Festivala.'

*Vijest je preuzeta sa službene stranice DKE-Ured MEDIA Hrvatske.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.