Potprogram MEDIA deseti put podržao Svjetski festival animiranog filma Animafest Zagreb

U okviru prvog poziva namijenjenog sufinanciranju festivala (EACEA-32-2018) Animafest Zagreb osigurao je potporu kao jedan od 33 podržana europska festivala između 106 prijavljenih projekata. Ove je godine Animafestu dodijeljen iznos od 41 000 eura, što je uvećana potpora u odnosu na prethodne godine.

Potpora festivalima uobičajeno je uspješna kategorija za zemlje niskog produkcijskog kapaciteta – tako je i ove godine podržano čak 17 festivala iz zemalja niskog kapaciteta, dok je festivala koji dolaze iz zemalja srednjeg i visokog produkcijskog kapaciteta sufinancirano po 8 u svakoj kategoriji. Uz Animafest, na popisu podržanih projekata prvi je put svoje mjesto pronašao još jedan festival animiranog filma ‒ rumunjski Međunarodni filmski festival animacije Anim'est.

Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) prijavu Animafesta ocijenila je sljedećim riječima: 'Svjetski festival animiranog filma Animafest Zagreb predlaže vrlo raznolike aktivnosti za publiku koje implementira posredstvom klasičnih, ali i inovativnih i međunarodnih mehanizama. Obrazovne inicijative glavni su dio festivala te privlače popriličan broj mlađih gledatelja tijekom središnjih događanja, kao i publiku u drugim dijelovima zemlje. Festival ima jak europski program s dobrom geografskom pokrivenošću te uspostavljenu mrežu suradnja unutar kontinenta, što pridonosi vrijednosti svih uključenih sudionika. Iskusan tim poduzima ujedno znatne mjere s ciljem promidžbe europske produkcije i talenata i izvan samih događanja, a uspostavljenim jakim vezama omogućuje različite inicijative za lakšu alternativnu distribuciju filmova.'

*Vijest je preuzeta sa službene stranice DKE – Ured MEDIA Hrvatske

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.