Preskoči na glavni sadržaj

Potpogram MEDIA podržao Kinoramin TV projekt Područje bez signala

DKE – Ured MEDIA Hrvatske predstavlja rezultate drugog roka poziva koji se odnose na potporu namijenjenu televizijskom prikazivanju. Riječ je o producentskoj tvrtki Kinorama i TV projektu Područje bez signala s ukupnim osiguranim iznosom od 290 000 eura. 

Producentska tvrtka Kinorama, iza koje stoji producentica Ankica Jurić Tilić, prepoznatljiva je po prethodnim uspješnim rezultatima u sklopu poziva Potprograma MEDIA. Ovoga puta u sklopu drugog poziva televizijskog prikazivanja Potprogram MEDIA sufinancira TV seriju s potporom u iznosu od 290 000 eura. Projekt je sufinanciran kao jedan od 25 projekata koji su ostvarili potpore. Radi se o televizijskoj mini seriji Područje bez signala od šest epizoda u trajanju od 52 minute koja je nastala prema istoimenome romanu autora Roberta Perišića. Scenarij potpisuju Hana Jušić, Milan F. Živković i Jelena Paljan, dok će TV seriju režirati Dalibor Matanić.

Koproducenti TV serije su Sense Production (Srbija), Perfo Production (Slovenija) i Citizen Jane (Finska). Proizvodnju su također podržali Hrvatska radiotelevizija i televizija Pro Plus.

Za usporedbu, podržano je ukupno 25 projekata od kojih 11 projekata koji dolaze iz zemalja visokog produkcijskog kapaciteta, 10 projekata koji dolaze iz zemalja srednjeg produkcijskog kapaciteta te 4 projekta koja dolaze iz zemalja niskog produkcijskog kapaciteta.

Podsjećamo da je tvrtka Kinorama 2018. godine, u sklopu prvog roka, za seriju Područje bez signala autora Roberta Perišića ostvarila potporu Potprograma MEDIA (EACEA 22/2017) za razvoj u iznosu od 50 000 eura.

Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) ocijenila je projekt sljedećim riječima (EACEA 21/2019): "Projekt je originalan u svojim premisama i temama. Treatment i opis likova su cjeloviti i uvjerljivi. Iako dolazi iz male europske zemlje, producentica je pokazala napor u postizanju potvrđenog financiranja. Koprodukcija je organska s tri uključena manja koproducenta u originalnoj kombinaciji. Jak i profesionalan kreativni tim jamči uspješnu realizaciju projekta."

*Vijest je preuzeta sa službene stranice DKE-Ured MEDIA Hrvatske

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.