Podsjetnik za prijavu filmova i projekata u programe 53. Međunarodnog filmskog festivala u Solunu

U tijeku su prijave filmova u programe 53. Međunarodnog filmskog festivala u Solunu (Thessaloniki International Film Festival) koji se održava od 2. do 11. studenoga 2012. u Grčkoj. 

U MEĐUNARODNU KONKURENCIJU festivala pozivaju se prvi ili drugi dugometražni igrani filmovi redatelj(ic)a završeni najviše 18 mjeseci prije početka Festivala koji dosad nisu prikazani u Grčkoj. Propisani format je 35mm odnosno Digital Betacam.

Rok za prijavu filmova je 18. kolovoza 2012.

Pravila za prijavu na festival nalaze se ovdje, a online prijavnicu možete pronaći na ovom linku.

8. izdanje koprodukcijskog foruma AGORA CROSSROADS poziva producente da se prijave sa svojim projektima dugometražnih igranih filmova.

Cilj foruma je podržati producente iz mediteranskih zemalja, s Balkana i iz Srednje Europe te im omogućiti ostvarenje kontakata s mrežom financijera, koproducenata i vodećih ljudi filmske industrije. U proteklih sedam izdanja forum je podržao projekte filmaša poput Raula Ruiza, Amosa Gitaia, Radua Judea, Constantina Giannarisa i mnogih drugih. Forum se održava od 6. do 10. studenoga 2012.

Rok za prijavu projekata je 31. srpnja 2012.
Prijavnica i sve dodatne informacije o Forumu mogu se pronaći ovdje.

Prijave na sesiju Works In Progress koja će se održati 9. studenoga 2012. godine u okviru solunskog sajma AGORA otvorene su za projekte u fazi produkcije odnosno postprodukcije.

Sastanci su zatvorenog tipa i na njima sudjeluju profesionalci iz industrije uz festivalsku pozivnicu. Projekti se prezentiraju prodajnim agentima, distributerima, producentima i koordinatorima festivalskih programa.

Rok za prijavu projekata na Works in Progress je 10. rujna 2012.
Detalji o prijavi i online prijavnica dostupni su na ovom linku.

Thessaloniki Agora Film Market (3. – 11. studenoga) filmski je sajam međunarodnog filmskog festivala u Solunu na kojem svake godine sudjeluje oko 300 filmova.

Rok za prijavu je 15. rujna.
Prijavnica se nalazi ovdje.
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.