PODSJETNIK: Poziv za prijavu filmova na 28. Dane hrvatskog filma

Pozivaju se producenti i filmski autori da i ove godine svojim sudjelovanjem pridonesu održavanju i što reprezentativnijem programu Dana hrvatskoga filma, manifestacije koja prikazuje, procjenjuje i nagrađuje najbolje iz jednogodišnje hrvatske filmske produkcije. Prijave filmova za natjecateljski program 28. Dana hrvatskog filma otvorene su do 15. travnja 2019. godine. 

Prijave su otvorene u kategorijama: Kratkometražni i srednjometražni igrani film, Dokumentarni film, Animirani film, Eksperimentalni film i Namjenski film (uključuje i glazbeni spot). Filmovi odabrani za natjecateljski program ujedno su nominirani za nagrade Oktavijan i nagrade tročlanog stručnog žirija. U obzir za selekciju ulaze svi filmovi hrvatskih autora i/ili producenata koji su između dva izdanja Dana hrvatskoga filma premijerno prikazani na nekom od hrvatskih filmskih festivala, u redovnoj distribuciji ili u nekoj drugoj javnoj prigodi te svi oni koji su u istom razdoblju producirani te još nisu javno prikazani. 

Kako bi selekcijska komisija stekla što potpuniji uvid u cjelogodišnju produkciju i imala više vremena za pregled radova, filmovi za selekciju prikupljaju se na dva načina: putem izravnog kontakta koordinatora selekcije s producentima prije objavljivanja Javnog poziva te prijavljivanjem filmova nakon objavljivanja Javnog poziva filmova tri mjeseca prije početka održavanja festivala. 

Zaštićene linkove s filmovima možete slati zaključno do 15. travnja 2019., do kada je otvoren i Javni poziv, na email adresu mellon_collie@net.hr, a službene prijave šaljite na prijave@danihrvatskogfilma.net, također sa svim traženim podacima.

Elektroničke prijavnice ove godine neće biti tako da se prijavljujete samo putem gore navedenih email adresa.

28. Dani hrvatskog filma održat će se od 14. do 18. lipnja u kinu Tuškanac, na Ljetnoj pozornici Tuškanac, u Centru za kulturu Trešnjevka i u Parku Stara Trešnjevka te u prostorima Akademije dramske umjetnosti (Frankopanska 22) i u dvorištu stare tvornice Badel. 

Sve ostale detalje potražite na službenim stranicama DHF-a

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.