Počinje 53. Revija filmskog stvaralaštva djece u Rijeci

53. izdanje ove najstarije manifestacije tog tipa u Hrvatskoj počinje 30. rujna i traje do 3. listopada. Ove se godine održava u Rijeci. 

Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece jedina je manifestacija u Hrvatskoj posvećena isključivo filmskom stvaralaštvu osnovnoškolaca. Jednom godišnje, svaki puta u drugom gradu, okupe se ponajbolji najmlađi hrvatski filmski stvaraoci i njihovi mentori. I ne samo to. U četiri dana Revije na filmskom platnu nađe se sam vrh hrvatske osnovnoškolske kinematografije. 

Ove će se godine u konkurenciji prikazati 92 filma raznih žanrova, a ocjenjivat će ih Maja Flego, novinarka i savjetnica u Uredu pravobraniteljice za djecu, animator Simon Bogojević Narath, direktor fotografije Boris Poljak, montažer Slaven Zečević, redateljica i članica selekcijske komisije Čejen Černić i redatelj Aleš Suk

Kao i svake godine, jedna osnovna škola grada domaćina bila je uključena u izradu likovnog rješenja za plakat Revije. Ove je godine na tom zadatku sudjelovalo 60-tak učenika viših razreda Osnovne škole 'Nikola Tesla' iz Rijeke pod mentorstvom profesora likovne kulture, Ivana Mrakovčića. Između radova učenika koji su ušli u uži izbor, odabran je rad učenice Andreje Cvirn. Pored njenog rada, izuzetno su zanimljivi bili i radovi drugih učenika i učenica – David Stojaković, Tea Jurić, Klara Bažon, Klara Račić, Lucija Uzelac, Nika Eberling...

Za izradu ovogodišnjeg foršpana, koji će se prikazivati i tijekom Revije, zadužena je udruga Filmsko-kreativni studio VANIMA iz Varaždina. 

53. Revija filmskog stvaralaštva djece održava se uz podršku Hrvatskog audiovizualnog centra i Hrvatske zajednice tehničke kulture Grada Rijeke. 

Kompletan program dostupan je na ovoj poveznici

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.