Počele su prijave za 16. Motovun Film Festival

Motovun Film Festival, koji će se održati od 27. do 31. srpnja 2013., otvorio je prijave za ovogodišnje, 16. izdanje. Ovogodišnji festival bit će posvećen optimističnim filmovima i novim estetskim tendencijama, kojima će se suprotstaviti depresiji i krizi.

Motovun Film Festival prima prijave za filmove u glavnom programu (dugometražni igrani i dokumentarni) te za Motovunske kratke (kratkometražni igrani ili animirani u trajanju do 15 minuta). Rok za prijavu filmova je 1. lipanj 2013.

Motovunski kratki je službena kategorija Motovun Film Festivala koja ima za cilj prezentirati i promovirati formu kratkometražnog igranog filma u Hrvatskoj i u svijetu. U natjecanje za nagradu Propeler Motovunskog kratkog ulaze samo kratkometražni igrani i animirani filmovi trajanja do 15 minuta i ne stariji od 20 mjeseci. Program kratkometražnih filmova u izboru selektora Andreja Korovljeva prikazujemo u Motovunu, a o najboljem će odlučiti prošlogodišnji laureat. Nagrada za pobjednički film u ovoj kategoriji iznosi 1000 eura.

Prijavnice i više informacija o prijavama možete naći ovdje.

U glavnom programu Motovun Film Festival i ove će godine predstaviti oko 25 dugometražnih i 20 kratkometražnih filmova. U vrijeme depresije i krize kada se sve doima crno i beznadno, Motovun Film Festival želi svoj program posvetiti filmovima s dušom i optimizmom, malim pričama koje vraćaju vjeru u ljudskost i život. Istodobno, misija programa je da predstavi nove estetske tendencije i talente. Na razmeđu ovih ideja bit će koncipiran ovogodišnji program.

U pratećim programima, a povodom ulaska Hrvatske u Europsku uniju, predstavit će se filmovi posvećeni najvećoj europskoj nacionalnoj manjini – Romima.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.