Patrola na cesti u izboru najboljih serija Il Manifesta

Talijanske dnevne novine II Manifesto Patrolu na cesti uvrstile su u izbor deset najboljih filmova i serija godine.

Poznati talijanski filmski kritičar i ekspert za postjugoslavensku kinematografiju, Sergio M. Grmek Germani u svom je izboru u talijanskim dnevnim novinama II Manifesto Patrolu na cesti uvrstio u izbor deset najboljih filmova i serija godine.

Germani je na svoju listu, među ostalima, uvrstio i filmove Mrska osmorka Quentina Tarantina, potom Most špijuna Stevena Spielberga te Mama Vlade Škafara. Uz miniseriju Patrola na cesti uvrstio je i televizijski film Sasiady čiji je autor Poljak Grzegorz Krolikievvicz.

Josip Jonjić (Krešimir Mikić) policajac je u Zagrebu koji se nakon smrti majke vraća u svoje rodno mjesto Vrhovo na granici Hrvatske i Bosne i Hercegovine kako bi se brinuo za oca (Mate Gulin). Josipov brat Frane (Slavko Sobin) živi u mjestu sa ženom Marom (Nataša Janjić) i kćeri Josipom (Anđela Šmit), vodi lokalni kafić, a u slobodno vrijeme se bavi i švercom. Braća na suprotnim stranama zakona podloga su za dramaturške sukobe.

Petodijelna mini-serija je produkcija Kinorame za HRT po književnom predlošku Jurice Pavičića, čiji scenarij potpisuju Pavičić i Zvonimir Jurić, a potonji i režiju svih epizoda. Projekt je dobio i potporu HAVC-a. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.