Panel-diskusija 'Koprodukcije ne padaju s Marsa' na ADU

Ususret premijeri filma Moj dida je pao s Marsa redatelja Dražena Žarkovića i redateljice Marine Andree Škop u produkciji Studija dim, 18. ožujka u 11 sati na pozornici Akademije dramske umjetnosti održat će se panel-diskusija 'Koprodukcije ne padaju s Marsa' na temu uspješne koprodukcije Norveške i Hrvatske.

Znanstveno fantastični film Moj dida je pao s Marsa svečanu će premijeru imati 18. ožujka u 19 sati u Kaptol Boutique Cinema, a ususret njoj istog će dana u 11 sati na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu biti održan panel o koprodukcijskim mogućnostima i izazovima u suradnji Hrvatske i Norveške.

Panel je organiziran u suradnji s hrvatske producentske kuće Studio dim s Norveškim veleposlanstvom u Hrvatskoj, norveškom producentskom kućom Filmbin, Akademijom dramske umjetnosti u Zagrebu, DKE – Uredom MEDIA Hrvatske, regionalnim fondom Filminvest te Norveškim filmskim institutom.

'Ponosimo se ovom suradnjom te se nadamo da će ovaj seminar inspirirati više zajedničkih koprodukcija u budućnosti. Hrvatska i Norveška su male filmske nacije. Zajedničkim radom možemo proizvesti filmove vrhunske kvalitete, isto kao i vodeći filmski studiji u svijetu, a Moj Dida je pao s Marsa je savršen primjer takve suradnje', izjavila je povodom panela koji će osobno i otvoriti, Astrid Versto, veleposlanica Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj.

 Film Moj dida je pao s Marsa, fantastičnu avanturu djevojčice Une i robota Dode koji imaju manje od 24 sata da spase njezinu djelomično vanzemaljsku obitelj, producirale su Darija Kulenović Gudan i Marina Andree Škop iz zagrebačkog Studija dim s partnerima iz još 6 europskih zemalja: luksemburškim Wady Filmsom, norveškim Filmbinom, češkim MasterFilmom i MagicLabom, slovačkom Artilerijom, slovenskim Senca Studiom i Art Rebel 9, bosanskohercegovačkom Fabrikom i Hrvatskom radiotelevizijom, a potporu su mu pružili i Hrvatski audiovizualni centar, Program MEDIA Europske unije, Filmski fond Luksemburga, Norveški filmski institut, Filminvest, Češki filmski fond, Slovački audiovizualni fond, Slovenski filmski centar, Viba film i Fondacija za kinematografiju Sarajevo. Distribuira ga 2iFilm.

Ulaz je na panel 'Koprodukcije ne padaju s Marsa' je slobodan, a razgovori će se odvijati engleskom jeziku. Panele će moderirati voditeljica Ureda MEDIA Hrvatske Martina Petrović.

Program panela možete pronaći na ovoj poveznici.

Naslovna fotografija: scena iz filma Moj dida je pao s Marsa

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.