Otvoreni natječaji za prijavu filmova na STIFF i DORF, poznati datumi 19. Motovuna, ETNOFILm festival traži volontere

Krajnji rok za prijavu filmova na treći po redu STIFF – međunarodni studentski filmski festival je 20. svibnja 2016. godine. Udruga ljubitelja filma RARE objavila je dva natječaja vezano za Festival dokumentarnog rock filma, Motovun Film Festival održat će se od 26. do 30. 07., a u tijeku su i prijave za volontiranje na osmom ETNOFILm festivalu. 

STIFF je posvećen promociji studentskih filmskih radova i osnaživanju filmske i video industrije u Hrvatskoj i u regiji, a zajednički ga organiziraju Filmaktiv i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci. Prijave su otvorene za studentske igrane, dokumentarne i animirane filmove u trajanju do 60 minuta, nastale u periodu nakon 1. siječnja 2014. godine. Filmovi se prijavljuju isključivo preko FilmFreeway platforme, a krajnji rok za prijavu je 20. svibnja 2016. godine. Fokus ovogodišnjeg festivala su dokumentarni filmovi pa se posebno pozdravljaju prijave iz tog područja. Ovogodišnja novina je i kategorija studentskog eksperimentalnog filma i umjetničkog videa. Uz besplatan ulaz na sve projekcije, festival će se održati u Art-kinu Croatia, od 13.10.2016. do 15.10.2016. godine. 

Udruga ljubitelja filma RARE objavila je dva natječaja vezano za Festival dokumentarnog rock filma. Prvi je prijava glazbenih dokumentarnih filmova za 10.Festival dokumentarnog rock filma DORF (sve detalje vezane uz uvjete prijave potražite ovdje), a drugi je vezan uz nagradu od 10.000,00 kn za razvoj scenarija glazbenog dokumentarnog filma (u suradnji s Klasik TV-om). Više informacija dostupno je ovdjeNatječaji su otvoreni do 1. svibnja 2016. godine. 

Osim toga u tijeku su prijave za volontiranje na ETNOFILm festivalu, a zainteresirani se mogu prijaviti ovdje do 15. ožujka 2016. godine. Osmo izdanje ETNOFILma – međunarodnog festivala etnografskog filma održat će se u Rovinju od 28. do 30. travnja 2016. godine. 

Datume održavanja objavio je i Motovun Film Festival. Tako je poznato da će se njegovo devetnaesto izdanje održati u redovnom terminu od 26. do 30. srpnja. Dugo toplo filmsko ljeto počinje s predfestivalskim događanjima u Zagrebu, dječjim programom i festivalskim pretpremijerama u Buzetu (koji ove godine sele u termin neposredno prije festivala), da bi kroz cijeli kolovoz festivalski program gostovao u većem broju gradova Istre i Hrvatske, od kojih su do sada dogovoreni oni u Novigradu, Šibeniku i Zagrebu, a u mjesecima pred nama očekuje se proširenje tog popisa. Ove godine zemlja-partner Motovuna je Italija. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.