Otvorene prijave za Motovunske kratke 2021.

Prijave za filmove u kratkometražnom programu ovogodišnjeg Motovun Film Festivala, koji se održava od 27. do 31. srpnja, primaju se do 5. lipnja. 

Prijaviti se mogu filmovi u trajanju od dvadeset minuta koji su svjetsku premijeru imali u 2020. ili 2021. godini, uz uvjet da je to prvo prikazivanje filma u Hrvatskoj. Selektori programa odabrat će dvadeset i pet naslova koji će biti prikazani u natjecateljskom programu čiji pobjednik i ove godine ulazi u konkurenciju za Europsku Filmsku nagradu.

Prijave se primaju do 5. lipnja preko platformi FilmFreeway.com ili ShortFilmDepot.com

Pravilnik natjecateljskog programa Motovunski kratki možete pronaći ovdje

U cilju promocije domaćih i regionalnih filmova i autora, Motovun Film Festival otvara mogućnost prijave filmova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Slovenije i Srbije bez naknade za prijavu do 15 svibnja.

Unatoč godini pandemije, Motovun Film Festival i prošle je godine održan u prilagođenom izdanju, s projekcijama uživo, dok je cjelokupni kratkometražni program prikazan na projekcijama u Zagrebu. Međunarodni žiri je i prošle godine odabrao najbolji film - riječ je o naslovu Ka morskoj prašini redateljice Héloïse Ferlay (Francuska).

Motovun Film Festival ne prima prijave za filmove u dugometražnim programima, koji se selektiraju na poziv.

U nadi da će se ovoga ljeta stvoriti povoljni uvjeti za održavanje događanja uživo, Motovun Film Festival se priprema u uobičajenom terminu posljednjeg tjedna srpnja (27. – 31. 7). 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.