Otvorene prijave za individualne konzultacije s Valerijom Richter i Helene Granqvist i Euro Connection 2021

DKE – Ured MEDIA Hrvatske u suradnji s DKE – Uredom MEDIA Srbije organizira predavanje "Identificiranje suštine i koncepta s ciljem pripreme i predstavljanja vaših ideja za TV serije". Nakon predavanja organizirat će se rad u grupi te individualne konzultacije, za koje se potrebno prijaviti do 6. studenog 2020. Otvorene su i prijave za europski koprodukcijski forum kratkog filma, Euro Connection, koji se svake godine odvija za vrijeme trajanja filmskog sajma u Clermont-Ferrandu. Rok za prijavu na Euro Connection je 20. listopada 2020 godine. 

Individualne konzultacije s Valerijom Richter i Helene Granqvist

DKE – Ured MEDIA Hrvatske u suradnji s DKE – Uredom MEDIA Srbije organizira predavanje "Identificiranje suštine i koncepta s ciljem pripreme i predstavljanja vaših ideja za TV serije". Dvosatno predavanje zamišljeno je kao razgovor između Valerije Richer i Helene Granqvist, producentica, scenaristica i stručnjakinja za pitching, koje će se, među inima, baviti načinom pripreme i testiranja početne ideje projekta do faze kada se projekt može predstaviti na forumima, ispred donositelja odluka i predstavnika filmskih fondova/centara. Glavni su ciljevi predavanja izraditi presjek strategije kako ispravno analizirati svoj projekt te kako ga usmjeriti u smjeru koji će biti od pomoći u daljnjem razvoju projekta.

Ovogodišnje predavanje u sklopu Zagreb Film Festivala pružit će polaznicima dodatnu mogućnost individualne konzultacije u sklopu kojih će polaznici moći proširiti svoje znanje i razumijevanje za televizijsko pripovijedanje te unapređenje dramskih televizijskih projekata na međunarodnom tržištu.

Individualne konzultacije namijenjene su svim skupinama filmskih djelatnika i profesionalaca, posebno onima koji su tek započeli ili planiraju započeti vlastite karijere usmjerene na televizijsku produkciju u području scenarija, režija ili produkcije projekata.

Valeria Richter radi na međunarodnom tržištu na funkcijama savjetovanja, scenaristice, stručnjakinje za pitching te producentice koja razvija projekte raznih žanrova i formata. Od 1997. godine aktivna je kao savjetnica za filmske festivale, fondove i filmske institucije. Glavna je scenaristica TV serija Elisa Viihde i Next of Kin. Tijekom godina razvila je programe poput afirmacije nordijskog žanra za Nordisk Film & TV Fond, POWR za Baltic Event, a od 2008. godine radi za TorinoFilmLab. Valeria je magistrirala na području filma i medija, članica je Europske filmske akademije (EFA) i ceha Danish Writers' Guild. Trenutačno razvija komediju za žene Fat i akcijski projekt YA Viking, kao i nove formate u suradnji s Helene Granqvist. Sjedište joj je u Kopenhagenu (Danska).

Helene Granqvist je višestruko nagrađivana producentica koja kontinuirano surađuje s filmskim i televizijskim sustavom. Njezini filmovi doživjeli su prikazivanja na Međunarodnim filmskim festivalima u Cannesu, Torontu, San Sebastianu, Sundanceu i drugim. U Švedskoj i drugim dijelovima svijeta djeluje kao edukatorica za pitching. Od 2013. godine Helene Granqvist predsjednica je odbora Women in Film & Television International te članica Europske filmske akademije. Sjedište joj je u Švedskoj.

Rok za prijavu za individualne konzultacije je 6. studenoga 2020. godine.

Više o uvjetima i detaljima prijave možete pronaći OVDJE

Euro Connection 2021

Euro Connection je europski koprodukcijski forum kratkog filma koji se svake godine odvija za vrijeme trajanja filmskog sajma u Clermont-Ferrandu, u čijem je fokusu isključivo kratkometražna forma. Dvodnevno događanje pitchinga i umrežavanja međunarodnih producentskih tvrtki održavat će se 2. i 3. veljače 2021.

Ove godine u programu će sudjelovati 14 odabranih projekata. Producenti projekata imat će priliku sudjelovati u pripremnim radionicama, pitchingu i predstavljanju pred 150 profesionalaca iz struke, umrežavanju s mogućim koproducentima i individualnim konzultacijama.

Organizator izabranim producentima omogućuje smještaj, akreditaciju za filmski sajam u Clermont-Ferrandu te djelomičnu refundaciju putnih troškova.

Više o uvjetima prijave možete pronaći OVDJE

Pravilno ispunjenu prijavnicu s ostalim nužnim dokumentima potrebno je poslati najkasnije do 20. listopada na e-mail martina.petrovic@mediadesk.hr.

*Vijesti su preuzete sa službene stranice DKE – Ured MEDIA Hrvatske

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.