Otvoren natječaj za prijavu scenarija za Zagrebačke priče vol. 3

Produkcijska kuća Propeler Film otvara natječaj za produkciju kratkometražnih igranih filmova u sklopu projekta Zagrebačke priče vol. 3. Natječaj je otvoren do 1. srpnja 2013. godine, a potrebno je prijaviti scenarij za igrani film u trajanju 12 do 15 minuta na temu praznika ili blagdana.

Pravo sudjelovanja u natječaju imaju redatelji koji su ujedno i scenaristi, pisci scenarija s predloženim redateljem ili samo autori scenarija koji će u suradnji s Propeler Filmom dogovoriti redatelja filma. Opis projekta, pravilnik natječaja i potrebnu dokumentaciju moguće je pronaći na službenoj internetskoj stranici Zagrebačkih priča ili ih zatražiti preko emaila info@zagrebacke-price.org.

Zagrebačke priče projekt je produkcijske kuće Propeler Film koji je nastao kao poticaj za stvaranje Zagrebačkog filmskog fonda. Godine 2009. premijerno je prikazan prvi omnibus Zagrebačke priče koji se sastojao od devet kratkometražnih filmova izabranih između 109 scenarija pristiglih na javni natječaj. Zagrebačke priče prikazivale su se kao omnibus i kao pojedinačni filmovi, i to na 50-ak festivala u zemlji i svijetu na kojima su osvojile 15-ak nagrada, a prikazane su i u domaćoj kinodistribuciji.

Dva filma iz omnibusa uvrštena su u natjecateljske programe dvaju prestižnih filmskih festivala: Ciao Mama Gorana Odvorčića prikazan je u programu Međunarodnog filmskog festivala u Cannesu, a Žuti mjesec Zvonimira Jurića u programu Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu.

Potaknut tim uspjesima, Propeler Film je 2010. godine raspisao novi natječaj za produkciju filma Zagrebačke priče vol. 2 na temu ljubav. Na natječaj su pristigla 142 scenarija od kojih je odabrano šest, koje su svoju premijeru imale 2012. godine na Festivalu igranog filma u Puli. Kratkometražni filmovi iz omnibusa i dalje se prikazuju na festivalima, a najznačajnija nagrada dosad pripala je filmu Na kvadrat redatelja Radislava Jovanova Gonza, koji je u Dresdenu osvojio nagradu ARTE za najbolji film.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.