Otvoren natječaj za prijavu filmova na 9. SEFF

SEFF – Smaragdni Eco Filmski Festival, jedinstveni hrvatski putujući  festival filma o zaštiti okoliša i održivom razvoju, devetu godinu za redom otvara međunarodni natječaj za prijavu filmova. Natječaj je otvoren do 15. ožujka  2016. godine. 

SEFF je festival međunarodnog karaktera. Svrha Festivala je prikazivanje profesionalnih i amaterskih video i filmskih uradaka koji svojim sadržajem promiču ideje zaštite okoliša i održivog razvoja. Selektor će stoga u festivalski program birati isključivo filmove tematski vezane uz zaštitu okoliša i održivi razvoj.

Pri selekciji filmova žiri će prednost dati filmovima informativnog i edukativnog karaktera. Prihvaćaju se filmovi svih žanrova, bez ograničenja godine proizvodnje i broja prijavljenih filmova jednog autora ili produkcijske kuće.

SEFF je festival natjecateljskog tipa. Najbolji film Festivala bira publika koja će nagraditi film Plaketom. Smaragdni  Eco Film Festival zbog svog je putujućeg karaktera osmišljen kao festival kratkog filma. U službenu konkurenciju SEFF-a ulaze filmovi čije trajanje ne premašuje 15 minuta. Filmovi dulji od 15 minuta mogu se prijaviti za prikazivanje u neslužbenom dijelu programa na završnici u Hrvatskoj Kostajnici.

Filmove se može prijaviti putem elektronske pošte na e-mail: kaos_hr@yahoo.com ili na adresu:

EKS – ekološko kulturna scena,
n/p  Daniel Pavlić,
Vladimira Nazora 12
44 430 Hrvatska Kostajnica

U prijavi treba navesti naziv filma, ime autora, godinu nastanka,  trajanje filma i kratki opis. O odabiru filmova, svi će autori biti obaviješteni deset dana nakon završetka natječaja. 

Festivalski tim, zajedno s volonterima će na ekološko prihvatljivim prijevoznim sredstvima, biciklima, obići tridesetak mjesta Pounja u hrvatskoj  i Bosni i Hercegovini, gdje će publici ruralnih i urbanih krajeva prikazati odabrane kratke ekološke filmove. Nakon službenog trajanja 9. SEFF-a, od 2. do 10. lipnja 2016., ovaj festival će tijekom godine, svojim gostovanjima posjetiti širu regiju u Hrvatskoj i van granica. Osim edukativno-ekološkog karaktera, SEFF promovira zdravlje i ekološki turizam. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.