Otvoren međunarodni natječaj iz područja vizualnih umjetnosti Žrtva Vukovara 1991.

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika u suradnji s Ministarstvom hrvatskih branitelja provodi međunarodni natječaj iz područja vizualnih umjetnosti Žrtva Vukovara 1991.

Cilj međunarodnog natječaja vizualnih umjetnosti Žrtva Vukovara 1991. je da polazeći od kulture sjećanja i simbolike ratnog stradanja Vukovara otvori dijalog sa suvremenom umjetničkom praksom i generira umjetnička djela koja će ostati upisana u kolektivno sjećanje. 

Natječajem se biraju četiri nova umjetnička djela (koja dosad nisu predstavljena u javnosti) za izlaganje na izložbi u lipnju 2020. u Zagrebu prigodom predsjedanja Republike Hrvatske Europskom Unijom, a nakon toga do kraja 2020. u Muzeju Grada Vukovara. 

Svaki od odabranih autora primit će autorsku naknadu u iznosu od 60 000 kn bruto. Svim autorima bit će osiguran povratni transport radova, osiguranje te noćenje i putni troškovi za sudjelovanje na izložbama.

Natječaj je otvoren za profesionalne umjetnike koji su državljani zemalja članica EU, a koji djeluju u području vizualnih umjetnosti. Umjetnici mogu nastupati samostalno, u tandemu ili u umjetničkom kolektivu. Rok za prijavu je 9. travnja 2020. godine. 

Radove će birati stručno povjerenstvo u sastavu: akademik Tonko Maroević, Branko Franceschi, povjesničar umjetnosti, Kristijan Milić, filmski redatelj, red.prof.art Božica Dea Matasić, izv.prof.art  Tomislav Buntak, dr.sc.pov Ana Holjevac Tuković, Mirela Buterin, dipl.iur. 

Tekst natječaja na hrvatskom jeziku dostupan je OVDJE. Tekst natječaja na engleskom jeziku dostupan je OVDJE.

Sva eventualna pitanja vezana uz natječaj zaprimat će se do 22. ožujka 2020. godine. Pitanja se dostavljaju elektroničkom poštom s naznakom: Pitanje za natječaj – Žrtva Vukovara 1991. na e-mail hdlu@hdlu.hr na hrvatskom ili engleskom jeziku. Pitanja i odgovori bit će objavljeni na web stranici HDLU-a do 27. ožujka. 

*autor naslovne fotografije je: Zoran Filipović Zoro

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.