Otvoren Javni poziv za sufinanciranje audiovizualnih djela o Domovinskom ratu u 2019. godini

S ciljem očuvanja stečevina i ublažavanja negativnih posljedica Domovinskog rata kroz poticanje stvaranja audiovizualnih djela o Domovinskom ratu, Ministarstvo hrvatskih branitelja objavljuje Javni poziv za sufinanciranje audiovizualnih djela o Domovinskom ratu sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2019. godini.

Svrha i cilj ovoga Javnog poziva je promicanje vrijednosti Domovinskog rata na temelju Strateškog plana Ministarstva hrvatskih branitelja za razdoblje 2019. - 2021., kroz razvoj i promicanje audiovizualne kulture te Programa sufinanciranja audiovizualnih djela o Domovinskom ratu. 

Zahtjev za sufinanciranje mogu podnijeti pravne osobe i obrti registrirani za proizvodnju audiovizualnih djela i upisani u odgovarajući registar u Republici Hrvatskoj ili drugoj članici EU te nezavisni producenti/ice, zajednički s redateljima/icama, sa scenarijem za koji su stekli autorska prava ili potpisali rezervaciju tj. opciju s autorom/icom, u svrhu snimanja audiovizualnog djela. Neće biti razmatrane prijave redatelja/ica i producenata/ica koji nisu ispunili obveze s osnova javnih davanja, kao niti prijave poduzetnika u blokadi, stečaju ili likvidaciji. 

Navedeni Javni poziv otvoren je do 16. svibnja 2019. godine, a sva ostala dokumentacija te uvjeti prijave dostupni su na ovoj poveznici

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.