Otok ljubavi počinje s prikazivanjem u Češkoj 

Početak distribucije filma Jasmile Žbanić Otok ljubavi u Češkoj označit će premijera zakazana za 25. lipnja u Pragu, a međunarodna kinodistribucija filma nastavit će se i u Južnoj Koreji. Osim toga, film se do sada prikazao u Slovačkoj i Švicarskoj. 

Film Otok ljubavi priča o obitelji Grebo koja ljetuje u Istri. Glavna junakinja, trudna Francuskinja koja živi u Sarajevu, s mužem Bosancem dolazi na odmor na otok Sv. Nikola. Kao treća osoba u filmu se pojavljuje Flora, Rumunjka koja živi u Njemačkoj, a zaplet se stvara oko kemije koja se razvija između nje i svakog od supružnika. Većina filma snimljena je na otoku Sveti Nikola u blizini Poreča, dok su pojedini kadrovi snimani i u samom Poreču, Motovunu te na još niz drugih lokacija.

Režiju potpisuje Jasmila Žbanić, a u realizaciji filma sudjelovali su scenarist Aleksandar Hemon te producenti Damir Ibrahimović i Leon Lučev. Kameru potpisuje Christine A. Meier, a montažu Isabel Meier. Glavne uloge igraju Ermin Bravo, Ariane Labed, Ada Condeescu, Leon Lučev, Branka Petrić Fehmiu, Franco Nero i Bojana Gregorić.

Film je nastao kroz Produkciju Živa iz Hrvatske, Komplizen Film iz Njemačke, Okofilm iz Švicarske i Deblokadu iz Bosne i Hercegovine, a podržan je od strane Hrvatskog audiovizualnog centra i državnih fondova Švicarske i Njemačke, kao i od strane fonda Eurimages i Programa MEDIA.

Naslovna fotografija: scena iz filma 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.