Osmi povjerenik Ivana Salaja u kinima od 11. siječnja

Dugoočekivana ekranizacija istoimenog bestselera Renata Baretića premijerno je prikazana u petak, 5. siječnja u Supetru na otoku Braču, na kojem je veći dio film i snimljen, a u četvrtak, 11. siječnja kreće u domaću kinodistribuciju. Istodobno se prikazuje u svim CineStar i Cineplexx multipleksima te u 30 nezavisnih kina diljem zemlje.

Osmi povjerenik vodi nas na fiktivni Trećić, naš najudaljeniji naseljeni otok na kojem život funkcionira van kontrole sustava i državnih organa vlasti. To je živopisno mjesto bez telefona, signala za mobitel i interneta, ali s dvije crkve, no bez ijednog svećenika. Ovaj je otok za ostatak države pao u potpuni zaborav. No, Trećićani s tim nemaju problema osim kompromitiranog političara Siniše Mesjaka. On je po političkoj kazni 'prognan' na otok sa zadatkom da na njemu organizira izbore te ustroji lokalnu upravu, tj. vlast, što nije pošlo za rukom niti jednom od njegovih sedam prethodnika.

Podsjetimo, film je 5. siječnja premijerno prikazan na Braču, a kako je Osmom povjereniku bilo 'na putu' možete pogledati u nastavku. 

Osmi povjerenik dugometražni je prvijenac redatelja i scenarista Ivana Salaja, nastao u produkciji Alka filma. Pruducent je Jozo Patljak, kameru potpisuje Slobodan Trninić, a montažu Marin Juranić. Autorica scenografije je Ivana Škrabalo, dok su za oblikovanje zvuka bili zaduženi Alen Sinkauz i Nenad Sinkauz. U glavnim ulogama pojavljuju se: Frano Mašković, Borko Perić, Ivo Gregurević, Nadia Cvitanović, Goran Navojec, Filip Šovagović, Iva Mihalić, Mate Gulin i Špiro Guberina. Distributer je 2i Film.

Film je snimljen uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra i Fonda za kinematografiju Sarajevo.

Naslovne fotografije: prizori iz filma Osmi povjerenik

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.