Odabrano šest scenarija za Zagrebačke priče vol. 3

Od 70 scenarija prijavljenih na natječaj za omnibus Zagrebačke priče vol. 3 (Propeler Film) odabrano ih je šest. Tema omnibusa su praznici/blagdani, a realizacija se planira se za sljedeću godinu.

Odabrani scenariji su: Za tebe Danila Šerbedžije, Praznik demokracije Natka Jurdane, Praznik rada u Susedgradu Ivana Salaja, Na Tri kralja Vlatke Vorkapić, Goranova ulica Matije Vukšića i Tako nekako Jasne Žmak.

Podsjetimo, pojedinačna ostvarenja iz oba omnibusa dosad su polučila značajne međunarodne uspjehe. Iz prvih Zagrebačkih priča film Ciao Mama Gorana Odvorčića uvršten je u službenu selekciju kratkometražnog filma Filmskog festivala u Cannesu, a Žuti mjesec Zvonimira Jurića u program Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu.


Judita Franković i Ivana Roščić u filmu Na kvadrat

Iz Zagrebačkih priča vol. 2 film Na kvadrat Radislava Jovanova Gonza i scenaristice Jasne Žmak (čiji je scenarij izabran i za Zagrebačke priče vol. 3) osvojio je Nagradu ARTE na Filmfestu u Dresdenu i glavnu nagradu na Vox Feminae Festivalu, ovoga mjeseca bit će prikazan na 2. Tuzla Film Festivalu, a u listopadu na 64. Festivalu FilmVideo Montecatini u Italiji. Mucica Alda Tardozzija na 11. Tabor Film Festivalu osvojila je posebnu nagradu žirija, a na 22. Danima hrvatskog filma Zlatnu uljanicu Glasa koncila za promicanje etičkih vrijednosti.

Više informacija o projektu potražite na njegovoj mrežnoj stranici.
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.