Objavljena snimka masterclass predavanja redateljice Ildiko Enyedi i glumice Alexandre Borbely

Masterclass pod nazivom Krupni kadar u organizaciji Hrvatskog društva filmskih djelatnika (HDFD) održan je 26. listopada 2019. uz gostovanje mađarske autorice Ildiko Enyedi, redateljice filma Tijelo i duša, koji je 2017. godine osvojio Zlatnog medvjeda u Berlinu i bio nominiran za prestižnu nagradu Oscar 2018. godine te glavne glumice Alexandre Borbély, koja je za ulogu Marie u istom filmu osvojila nagradu Europske filmske akademije za najbolju glumicu.  

Nakon uvodnih riječi dopredsjednice HDFD-a, glumice Lane Barić održana je projekcija filma, a potom i razgovor koji je moderirala producentica Tamara Babun

Ildikó Enyedi jedna je od najznačajnijih europskih redateljica. Karijeru je započela kao konceptualna i medijska umjetnica, a zatim se posvetila snimanju kratkometražnih i dugometražnih filmova, i to kao scenaristica i redateljica. Za svoj rad osvojila je više od 40 međunarodnih nagrada.

Projekt je realiziran uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra te u suradnji sa Zagreb Film Festivalom i Mađarskim institutom u Zagrebu.

Naslovne fotografije: Tamara Babun, Alexandra Borbely i Ildiko Enyedi; masterclass predavanje
(*autorica fotografija je Nina Đurđević)

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.