Objavljena snimka masterclass predavanja oskarovca Danisa Tanovića

Predavanje na temu 'Promišljanje granica između rodova u suvremenom filmu' održano je 3. studenog 2017. godine u zagrebačkom MM centru, a u svojem majstorskom predavanju Tanović je zagrebačkoj publici približio nekonvencionalni pristup razvoja filma u kontekstu kombiniranja igrane i dokumentarne forme. Razgovor je moderirao redatelj Nebojša Slijepčević (Gangster te voli).

Koketiranje s igranom i dokumentarnom formom, Tanoviću je donijelo brojna međunarodna priznanja među kojima se ističu nagrade Oscara, Zlatni Globus te čak dva Srebrna medvjeda. Iako za sebe kaže da nema 'stil', Tanović se već kao mladi redatelj u povijesti kinematografije istaknuo kao najnagrađivaniji debitant vrlo specifičnog načina prikazivanja aktualnih, teških tema.

Masterclass predavanje organizirao je Restart koji već sedam godina priređuje inspirativna predavanja značajnih svjetskih dokumentarista i profesionalaca iz različitih područja filmskog stvaralaštva. 

Predavanje se može pogledati na Youtubeu.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.