Objavljen novi poziv Međusektorskog potprograma Kreativne Europe – Digitalno povezivanje kultura i audiovizualnih sadržaja

Međusektorski potprogram Kreativne Europe objavio je prvi poziv za potporu digitalnom povezivanju kultura i audiovizualnih sadržaja (EACEA/06/2019), koji je namijenjen projektima na prijelazu između kulturnog i kreativnog sektora (uključujući audiovizualne industrije) s naglaskom na inovativnim tehnologijama.

Uloga digitalnih tehnologija unutar kulturnog i kreativnog sektora u središtu je strategije Europske komisije #Digital4culture. Digitalna revolucija omogućila je nove načine umjetničkog izražavanja, ali i inovativne načine predstavljanja kulturne baštine. Korištenjem novih digitalnih alata (uključujući podatke i algoritme) proizvodnja kulturnih i umjetničkih dobara posjeduje potencijal osnaživanja suradnje između umjetnika i srodnih djelatnika te poboljšanja korisničkog iskustva kulture i umjetnosti (primjerice u muzejima i galerijama).

Stoga je ovaj poziv usmjeren na projekte kojima se povezuju različiti kulturni i kreativni sektori, uključujući audiovizualni sektor, uz primjenu inovativnih tehnologija, uključujući virtualnu stvarnost i projekte kojima se potiče primjena novih, originalnih i osebujnih oblika međusektorske suradnje i alata za lakši pristup, distribuciju, promidžbu i/ili unovčenje kulturnih sadržaja i kreativnosti, kao i kulturne baštine.

Prijedlozi se moraju podnijeti do 20. lipnja 2019. u 12 sati (podne po lokalnom vremenu u Bruxellesu) na elektroničkom obrascu za podnošenje prijave (e-obrascu). 

Cjeloviti javni poziv kao i njegove smjernice dostupni su na službenoj stranici Izvršne agencija za obrazovanje, audiovizualnu djelatnost i kulturu pa se mole svi zainteresirani prijavitelji da konzultiraju navedene dokumente.

Sve ostale detalje potražite na službenim stranicama DKE – Ured MEDIA Hrvatske s koje je vijest i preuzeta. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.