Objavljen natječaj za međunarodnu radionicu animiranog filma na Visu 

Zagreb film po 7. put za redom organizira međunarodnu radionicu animiranih filmova koja će se ove godine održati u Komiži na otoku Visu od 22. do 26. rujna 2016. godine. 

Cilj radionice je pomoći studentima, mladim profesionalcima i profesionalcima da se usavršavaju kroz rad s najvećim svjetskim majstorima animacije. Ovogodišnju radionicu vodit će Ed Hooks, svjetski priznati stručnjak specijaliziran za vođenje radionica Glume za animatore. "Radionica je osmišljena za animatore. Gluma i animacija su dvije različite umjetničke forme, iako imaju neke zajedničke aspekte. Animator mora biti upoznat s istim glumačkim principima kao kazališni ili filmski glumac, ali on ta načela primjenjuje na potpuno drugačiji način"

Ed Hooks je 30 godina bio profesionalni glumac, nastupajući u mnogim televizijskim emisijama: Ubojstvo, napisala je, Pad Guy, Zlatne djevojke... 20 godina profesionalno je predavao glumu u Los Angelesu, New Yorku, San Franciscu i Chicagu. Autor je brojnih knjiga te kontinuirano održava masterclassove i radionice za najveće svjetske animacijske studije i edukacijske ustanove kao sto su: DreamWorks, Walt Disney Animation, Game Developers Conference, Akademija Baden-Wurtemburg, Griffith Film School, Queensland College of Art, Warner Bros te brojne druge.

Za rad na radionici mogu se prijaviti svi zainteresirani, aktivni sudionici u proizvodnji animiranog filma. Rad na radionici je intenzivan i individualan te je broj polaznika ograničen. Prijava mora sadržavati kratki CV te motivacijsko pismo. Prijavu poslati mailom na zagrebfilm@zagrebfilm.hr do 1. 9. 2016. godine. 

Troškove boravka i radionice odabranih kandidata snosi organizator, a putne troškove do Komiže sami polaznici. Odabrani kandidati bit će obaviješteni najkasnije do 15. rujna. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.