Novi film Antonija Nuića, Život je truba, krenuo na put po Hrvatskoj 

Komedija Život je truba, novi film Antonija Nuića, samo dan nakon hrvatske premijere 1. prosinca u zagrebačkom kinu Europa krenula je na turneju po domaćim kinima koja čine dio Kino mreže – hrvatske mreže neovisnih kinoprikazivača. 

Tako je nakon zagrebačke, ova komedija u adventski duh uvela i riječku publiku 2. prosinca, gdje je na premijernom prikazivanju u Art-kinu Croatia gledatelje pozdravila ekipa filma predvođena redateljem i većim dijelom glumačkog ansambla. Nakon toga ekipa Trube otputovala je u Daruvar, gdje je 3. prosinca u Pučkom otvorenom učilištu film predstavila daruvarskoj publici.

Čakovečki Centar za kulturu filmski će tim posjetiti u sklopu premijerne projekcije 4. prosinca, a 8. prosinca film - ponovo u pratnji članova ekipe - stiže i u bjelovarski Kulturni i multimedijski centar. Ova mala turneja zaključit će se 10. prosinca posjetom ekipe filma i predstavljanjem Trube u kinu Samobor. Film će biti i na redovnim repertoarima većine drugih neovisnih kinoprikazivača iz Kino mreže, a domaća publika od 3. prosinca film može pogledati i u kinima Cinestar u Zagrebu, Rijeci, Vukovaru, Varaždinu i Splitu, te od 17. prosinca i u Osijeku, Zadru, Šibeniku, Dubrovniku i Slavonskom Brodu. 

Film Život je truba prati jazz trubača Buru i njegovu suprugu Janu te njihove (naizgled vrlo različite) obitelji. Osim režije, Antonio Nuić potpisuje i scenarij, a u filmu glume Iva Babić, Bojan Navojec, Ksenija Marinković, Filip Šovagović, Goran Navojec, Mirela Brekalo, Zlatko Vitez i Filip Križan.

Film je nastao u hrvatsko-slovensko-srpsko-britanskoj koprodukciji; producent filma je Boris T. Matić, a koproducenti su Miha Černec, Jelena Mitrović, Ivan Đurović, Goran Radman, Mike Downey i Sam Taylor. Hrvatski distributer filma je Blitz film i video produkcija. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.