Nove nagrade Pikniku Jure Pavlovića

Kratkometražni igrani film Piknik redatelja Jure Pavlovića proteklih je dana osvojio nova priznanja na dva međunarodna festivala. Na Međunarodnom festivalu kratkometražnih filmova u Vilniusu osvojio je posebno priznanje žirija, dok su na Mediteranskom festivalu kratkometražnog filma u Tangeru nagrađeni glavni glumci.

Deseto izdanje Međunarodnog festivala kratkometražnih filmova u Vilniusu održalo se od 7. do 11. listopada. Glavna je nagrada dodijeljena filmu Aïssa francuskog redatelja Clementa Trehøje-Lalannea, dok je Pikniku dodijeljeno posebno priznanje žirija.

Na Mediteranskom festivalu kratkometražnog filma u Tangeru nagrada za najbolju mušku ulogu dodijeljena je dvojici glavnih glumaca u Pikniku, Emiru Mušiću i Aleksandru Seksanu. Festival se održao od 5. do 10. listopada u gradu Tanger u Maroku, a u natjecateljskom programu prikazani su i filmovi Ponoćno sivo Branka Ištvančića te Šetač Filipa Mojzeša.

Piknik govori o 15-godišnjem Emiru, koji u društvu nadzornika socijalne službe odlazi u posjet ocu na izdržavanju zatvorske kazne u poluotvorenom odjelu kaznionice na Igmanu. Zbog prometne gužve na sarajevskim cestama oni kasne, pa posjet traje kraće od planiranog. Režiju filma potpisuje Jure Pavlović, koji zajedno s Džejnom Avdić potpisuje i scenarij filma, za kameru je bio zadužen Almmir Fakić, za montažu Dragan Von Petrovic, uloge nose Emir Mušić, Aleksandar Seksan i Senad Alihodžić, a producenti su Luka Venturin i Jure Pavlović iz Sekvence.

Film je premijerno prikazan na 65. Berlinaleu – međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu, a na Međunarodnom festivalu kratkometražnog filma u Drami osvojio je nominaciju za 28. Europsku filmsku nagradu u kategoriji za najbolji kratkometražni film. 

Više informacija o festivalu u Vilniusu potražite na ovoj, a o festivalu u Tangeru na ovoj poveznici.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.