Nova nagrada animiranom filmu Čoban

Animirani film Čoban redatelja Matije Pisačića osvojio je još jednu nagradu, ovaj put za najbolji animirani film na 15. izdanju Filmskog festivala u Sopotu, koji se održavao od 11. do 19. srpnja.

Žiri je nagradu dodijelio Čobanu 'jer je autor stvorio višeslojnu priču kroz uvjerljivu vizualnu formu. Priča se odvija u brzom ritmu i privlači ne samo zanimljivim obratima, nego i uvjerljivom psihološkom slojevitošću'. 

Film priča o Lajki, kujici koja je oteta i lansirana u svemir. Njezin vlasnik Čoban kreće je tražiti, a pritom završava u podzemnom gradu, gdje doživljava uspon i pad pjevačke karijere. U međuvremenu Lajka dolazi na planet na kojem živi Moira, starica koja kroji sudbinu, a koja je pretvara u antropomorfno stvorenje koje čezne za time da se vrati svome vlasniku. 

Matija Pisačić uz režiju potpisuje scenarij, kameru, montažu i kompoziting filma, dok glazbu potpisuje Srđan Sacher. Za produkciju je zaslužan Zagreb film.

Više informacija o festivalu možete pronaći na ovoj poveznici

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.