Noć europskog filma u Art-kinu Croatia i Art-kinu Metropolis

Art-kino Metropolis u Zagrebu u utorak, 3. prosinca, i Art-kino Croatia u Rijeci u srijedu, 4. prosinca, bit će domaćini hrvatskog izdanja ovogodišnje Noći europskog filma, koja se održava drugu godinu zaredom.

Noć europskog filma (European Cinema Night) projekt je Kreativne Europe – Potprograma MEDIA u partnerstvu s mrežom europskih kina Europa Cinemas koji slavi bogatstvo i raznolikost europske filmske kulture. Od 2. do 6. prosinca ove godine 54 grada diljem Europe sudjelovat će u manifestaciji, a Art-kino Metropolis i Art-kino Croatia predstavljat će Hrvatsku.

U Art-kinu Metropolis u utorak, 3. prosinca, s početkom u 20 sati prikazat će se film Strojovođa u potrazi za ljubavlju njemačkog redatelja Veita Helmera, dok će se u Art-kinu Croatia u srijedu, 4. prosinca, u 19 sati prikazati film Oprostite, mimoišli smo se cijenjenog britanskog redatelja Kena Loacha. Na obje je projekcije ulaz slobodan.

Noć europskog filma realizira se uz financijsku potporu Europske komisije i Potprograma MEDIA te u partnerstvu s mrežom Europa Cinemas i DKE – Uredom MEDIA Hrvatske.

*Vijest je preuzeta sa službene stranice DKE-Ured MEDIA Hrvatske

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.