Nije ti život pjesma Havaja na repertoaru kina Europa!

Dokumentarni film Nije ti život pjesma Havaja Dane Budisavljević od danas se prikazuje na redovnom repertoaru kina Europa!

Novi film Dane Budisavljević Nije ti život pjesma Havaja, dvostruko nagrađen na ZagrebDoxu (nagrada publike i posebno priznanje žirija), u vrlo kratkom roku nakon premijernog prikazivanja našao se na redovnom repertoaru Kina Europa.

Nastao u produkciji zagrebačke tvrtke Hulahop, film s puno topline i humora, iskreno i bez zadrške progovara o nerazumijevanju i neprihvaćanju različitosti u intimnom krugu jedne zagrebačke obitelji. Neuobičajene životne odluke i nekonvencionalni odabiri svih protagonista uzrok su obiteljske drame koja je na rekordnih šest rasprodanih projekcija na ZagrebDoxu uz pljesak nerijetko izmamila i suze i smijeh.

Publika se smijala od srca kroz 90 posto projekcije, da bi na kraju pustili suzu onako radosnicu, jer ih je razniježilo. Razniježit ih je moglo sve u tom lijepom ljudskom filmu, ta činjenica da priča o normalnom nekom svijetu, svijetu od krvi i mesa, i o potrebi da se razgovara pa i onda kad se čini teško i nemoguće. Zato onaj veliki aplauz. (…) nijednog trena u filmu, u rečenicama, u slikama nije bilo ama baš ničeg ružnog i jeftinog makar nas iz dana u dan uvjeravaju da samo to postoji. Siniša Pavić, Novi List

To je sofisticiran, pametan i pitak film koji o teškim temama progovara sa lakoćom koja zadivljuje. Nikola Strašek, filmovi.hr

Trailer za film možete pogledati ovdje.
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.