Neka ostane među nama Rajka Grlića od danas u kinima diljem Francuske

Dugometražni igrani film Neka ostane među nama Rajka Grlića od danas kreće u kinodistribuciju u Francuskoj. Za prvi tjedan predviđeno je prikazivanje u 19 kino dvorana diljem Francuske, a u Parizu će krenut u četiri kina. Osim u Parizu, film će biti prikazan u 14 francuskih gradova. Riječ je o prvoj većoj kinodistribuciji ovog filma izvan Hrvatske.

Neka ostane među nama u hrvatsku kinodistribuciju krenuo je u ožujku 2010., a te je godine bio najgledaniji hrvatski film u domaćim kinima. Do sada je film nagrađen sa sveukupno 20 nacionalnih i međunarodnih nagrada među kojima je i Kristalni globus za najboljeg redatelja osvojen na prošlogodišnjem festivalu u Karlovym Varyma, te sedam Zlatnih Arena osvojenih na prošlogodišnjem Festivalu igranog filma u Puli.

Ova suvremena zagrebačka ljubavna drama nastala je u produkciji zagrebačkog Mainframe Production i u koprodukciji s NP7 iz Hrvatske, Studijem Maj iz Slovenije, produkcijskom kućom Yodi iz Srbije i Hrvatskom radiotelevizijom. Film je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture RH i Hrvatskog audiovizualnog centra.

Francuski distributer filma je Kanibal films.
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.