Najavljeno treće, tiskano izdanje filmskog časopisa Filmonaut

Nakon što je prije godinu dana ugledao svjetlo dana u online izdanju, hrvatski filmski časopis Filmonaut svoje će novo, treće izdanje doživjeti u tiskanom obliku. U odnosu na prethodna izdanja, treći broj časopisa je restrukturiran, preuređen i s tekstovima mladih autora koji će čitateljima ponuditi svježe i originalne načine na koje se može promišljati svijet pokretnih slika.

Trećinu časopisa čine kritike filmskog repertoara – što je, naglašavaju urednici, autorska forma koja sve rjeđe pronalazi mjesto u domaćem medijskom prostoru, a tema broja posvećena je grešnim filmskim zadovoljstvima – filmovima kojima su gledatelji privrženi iz potpuno iracionalnih razloga. Novo izdanje časopisa tako otkriva u čemu potajno guštaju pripadnici domaće filmske i kulturne scene.

Filmonaut je ostvario suradnju s britanskim Sight & Soundom, pa u časopisu donosi i intervjue s njegovim izdavačem i urednikom, a o svemu tome će se više govoriti na promociji časopisa, na kojoj će sudjelovati urednici Tamara Kolarić i Mario Kozina, izdavač Dario Juričan, dizajner Luka Sepčić i dvije cijenjene glumice i prijateljice projekta: Zrinka Cvitešić, te Marina Redžepović.

U ponedjeljak, 20 lipnja u 21 sat u Kinu Europa redakcija najavljuje promociju lista uz projekciju za ljubitelje filmskih rariteta: Kratku noć leptira (La corta notte delle bambole di vetro, 1971) talijanskog redatelja Alda Lada. Radnja ovog nadnaravnog gialla smještena je u komunistički Prag, a govori o novinaru koji razotkriva elitni klub u kojem se društvena elita okuplja kako bi sudjelovala u političkim spletkama, okultnim ritualima i – orgijama!

Film je snimljen na lokacijama u Zagrebu, a u sporednim se ulogama pojavljuje cijeli niz glumačkih veterana: Relja Bašić, Semka Sokolović-Bertok te Fabijan Šovagović.

Ulaz na projekciju je besplatan i otvoren za sve.

Filmonaut izlazi uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.